-
Poslednjih 5 pesama
- Prljavo Kazalište - Tu noć kad si se udavala
- Dino Merlin - Krive Karte
- Osvajači - Mozda nebo zna
- Boris Novković - Elois
- Aerodrom - Digni me visoko
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Salata sa tunjevinom
Ukoliko ste ljubitelj tune, uživaćete u obrok salati pripremljenoj na ovakav način.
-
Zdravlje
Aromatična voda za početak dana
Našem telu je nakon sna potrebna hidratacija, pa se preporučuje da pre kafe, čaja ili bilo kog drugog napitka u vaš organizam unesete vodu. Ovu vodu možete aromatizovati različitim agrumima i povrćem.
Aktivni i kod kuće: Vežbe za jačanje i oblikovanje ruku
Pored treniranja svake regije tela, određenim treninzima možete se fokusirati na gornje ekstremitete. Ukoliko želite da poboljšate tonus, jačinu vaših ruku, oprobajte se u ovim kratkim treninzima koje možete raditi kod kuće.
-
Putovanja
Venecija: Grad mostova
Jedna od veoma popularnih turističkih destinacija Italije je Venecija - grad mostova i kanala, maski i karnevala, veličanstvenih građevina...
Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi
Budimpešta, glavni grad Mađarske, ubraja se među najposećenije destinacije domaćih turista, usled blizine i sjajnog ugođaja koji ova evropska metropola nudi. Ona je posebno magična tokom zime i prazničnog perioda, te predstavlja vikend destinaciju vrednu posete.
-
Preporučujemo
Nahranite vaše biljke namirnicama koje imate u kuhinji
Ljuske iskorišćenih jaja i soc domaće kafe mogu se upotrebiti kao dodatak ishrani vaših biljaka.
Sredstvo za čišćenje podova sa esencijalnim uljima
Napravite sredstvo za čišćenje podova od namirnica koje imate u svom domu i obogatite ga neodoljivim aromama esencijalnih ulja.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.45 117.27 118.09 CHF 119.51 120.35 121.20 USD 108.18 108.94 109.70
-
Ćufte u sosu
Ukoliko ne znate šta biste spremali danas za ručak, evo predloga.
01-08-2017 | 13:36 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-minadezhda
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa
- kriška starog hleba (srednje debljine)
- so, biber
- 2-3 čena belog luka
- kašičica aleve paprike
- 1/2 veze seckanog peršuna
- jaje
- malo ulja (za prženje ćufti)
Sos:
- 2 kašike ulja
- kašika brašna
- 1/2 l kuvanog paradajza
- 2,5 dl vode
- kašičica soli
- šećerPriprema: Natopite parče hleba (samo sredinu) u vodu, odmah izvadite i rukom ocedite. U posudu stavite mleveno meso i sjedinite s oceđenim hlebom. Očistite 2-3 čena belog luka, sitno iseckajte i pomešajte s mesom i hlebom, pa dodajte ostale začine (so, biber, alevu papriku, peršun). Na kraju stavite jaje i izmešajte da se masa poveže. Vlažnim rukama pravite ćuftice i pržite ih na kašiki ulja. Okrećite ih sa svih strana i pecite 5-10 minuta. Kad dobiju koricu, spremne su za kuvanje. Dok se ćuftice prže, napravite hladnu zapršku od ulja, brašna, paradajza i vode. Količina zavisi od toga koliko gust sos želite, pa mere iz recepta možete i da promenite. Stavite da se kuva, sve vreme mešajte, i kad provri, ubacite pripremljene ćufte, posolite i stavite šećer (najmanje na vrh noža a najviše kašičicu). Na laganoj vatri sve kuvajte oko sat i po vremena.
-
Pročitajte i...
Pohovani kačkavalj
Ukoliko ste ljubitelj kačkavalja, napravite ga u pohovanoj varijanti i servirajte uz salatu i pomfrit.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: