Ćufte u paradajz sosu
Ukusne ćufte u paradajz sosu
09-09-2019
|09:02
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 300 gr mlevenog junećeg mesa
- jedan čen belog luka
- kašičica senfa
- sredina od stranog hleba natopljenog u mleku
- 500 ml paradajz soka
Priprema: U sveže meso dodati iseckan jedan čen belog luka i jednu kašičicu suvog slanog začina, kasičicu senfa, sredinu hleba, dobro oceđenu od mleka. Sve zamesiti. Formirati loptice od dobijene smese. Uvaljati ih u brašno i pržiti ih u ulju. Izvaditi ih na salvetu. U ulje u kom su se pržile ćufte dodati kašiku brašna, kratko propržiti i naliti pola litre soka od paradajza. Začini po ukusu (peršun, bosiljak, origano...). U sos ubaciti pržene ćufte i ostaviti na se krčkaju na blagoj vatri još 5 minuta.