Ćufte u paradajz sosu

Tokom zime nam je potrebna kaloričnija hrana, a ćufte su savršen izbor.

05-12-2017

|

14:31

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica sitno iseckanog crnog luka
- 1 češanj sitno iseckanog belog luka
- 2 kašike prezle
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašika ulja
- malo soli, bibera, slatke paprike
Sos:
- 500 ml soka od paradajza
- 3 čaše vode
- 0.5 dl ulja
- 3 kašike brašna
1 kašika šećera
- malo soli i slatke paprike


Priprema: Izmešati mleveno meso, prezle, jaje, iseckani beli i crni luk, ulje, i začine. Ostaviti smesu u frižider oko pola sata. Zatim oblikovati loptice. Pripremiti sos: Brašno propržiti na ulju, dodati paradajz sok, mešati i polako dolivati vodu, zatim začine.Kada provri dodati jednu po jednu ćuftu, smanjiti temperaturu i kuvati oko pola sata.
Služiti uz pire krompir.