Ćufte od ribe
Ukusan obrok kojim ćete napraviti pauzu od crvenog mesa, a uneti ribu.
15-06-2018
|11:06
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 3 jaja
- 2 čena belog luka, iseckanog
- 1/2 šolje peršuna
- 500 g fileta ribe
- 1/2 šolje brašna
- šolja prezli
- ulje
- so, biber, kari
Priprema: U blenderu umutite beli luk i peršun. Dodajte ribu i mutite dok se lepo ne promeša. Smesi dodajte mešavinu jedno umućeno jaje, so i biber i kari. U posebne posude stavite brašno i prezle. Umutite i preostala jaja. Od smese s ribom napravite loptice. Uvaljajte u brašno, umočite u jaja, a zatim uvaljajte u prezle. Stavite na tanjir i držite u frižideru oko 30 minuta. U dubljem tiganju zagrejte ulje, kada se ugreje, pržite riblje ćuftice dok ne poprime zlatnu boju. Napravite sos i salatu po želji i servirajte dok je vruće.