
Creme Brule
Napravite Creme Brule lako i brzo i iznenadite prijatelje ovom poslasticom.
18-06-2015
|12:15
|Autor / Izvor: Naxi media-Minjinakuhinjica

Sastojci:
- 380 ml slatke pavlake
- 5 žumanaca
- 30 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- šećer za karamel
Priprema: Zagrejte slatku pavlaku, aki pripazite da ne provri. Rernu ugrejte na 170°C. U posudi umutite žumanca i šećer pa im polako, neprestano mešajući, dodajte pavlaku. Smesu ulijte u posudice u kojima ćete peći krem, a zatim ih stavite u duboki pleh. Potom do polovine visine pleha ulijte vrelu vodu i sve stavite u rernu. Pecite otprilike 30 do 40 min, dok se krem ne stvrdne. Pustite je da se ohladi do sobne temperature, a zatim je preko noći stavite u frižider. Neposredno pre posluživanja po vrhu krema pospite po kašičicu šećera i karamelizujte ga. (Izvor: minjinakuhinjica)