Creme Brule

Napravite Creme Brule lako i brzo i iznenadite prijatelje ovom poslasticom.

18-06-2015

|

12:15

|

Autor / Izvor: Naxi media-Minjinakuhinjica


Sastojci:
 - 380 ml slatke pavlake
 - 5 žumanaca
 - 30 g šećera
 - 1 kašičica ekstrakta vanile
 - šećer za karamel

Priprema:  Zagrejte slatku pavlaku, aki pripazite da ne provri. Rernu ugrejte na 170°C. U posudi umutite žumanca i šećer pa im polako, neprestano mešajući, dodajte pavlaku. Smesu ulijte u posudice u kojima ćete peći krem, a zatim ih stavite u duboki pleh. Potom do polovine visine pleha ulijte vrelu vodu i sve stavite u rernu. Pecite otprilike 30 do 40 min, dok se krem ne stvrdne. Pustite je da se ohladi do sobne temperature, a zatim je preko noći stavite u frižider. Neposredno pre posluživanja po vrhu krema pospite po kašičicu šećera i karamelizujte ga. (Izvor: minjinakuhinjica)