Čorbast pasulj
Ukusno domaće jelo.
16-11-2021
|20:09
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 500 gr pasulja po želji
- 500 gr dimljenh suvih svinjeskih rebara
- dve glavice crnog luka
- jedna veća šargarepa
- 4 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- nekoliko zrna bibera
- aleva začinska paprika
- suvi začini
- 50ml ulja
- kašika pšeničnog brašna
- 1 kašika crvene začinske paprike
Priprema: Pasulj potopiti u vodi da prenoći. Sautradan procediti, naliti vodu i ostaviti da proključa. Procediti, naliti novu vrelu vodu. Crni luk iseckati, rebra oprati pa dodati u pasulj, šargarepu iseckati na kružiće i ubaciti očišćen beli luk, kao i lovorov list. Sačekati da provri, pa smanjiti temperaturu da krčka. Ostaviti da se kuva naredna 2-3 sata. Na kraju, napraviti zapršku od 50ml ulja, jedne kašike pšeničnog brašna i jedne kašike crvene začinske paprike. Preliti preko pasulja, promešati, probati i po potrebi dosoliti.