-
Poslednjih 5 pesama
- Bojan Marović - Sve Bih Dao
- Viktorija - Barakuda
- Merlin - Sa mojih usana
- Nina Badrić - Sanjam Da Smo Skupa Mi
- Zdravko Čolić - Loše vino
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Najsočnija pita od bundeve
Miris tradicije i miris detinjstva, a sve to u jednostavnom receptu za našu pitu od bundeve... Možemo li uopšte da zamislimo jesen bez ovog sjajnog deserta?
Vitaminska salata sa narom
Hrskavi crveni kupus, sočni krastavci, slatke šargarepe i cvekla u kombinaciji sa malo voća i zanimljivim dresingom čine je savršenim obrokom ili prilogom.
-
Zdravlje
Kako brzo, bezbedno i na prirodan način sniziti krvni pritisak?
Visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, nastaje kada je potrebna prevelika sila da bi krv prošla kroz arterije, što dodatno opterećuje srce. Više od 1,2 milijarde odraslih širom sveta ima visok pritisak, a gotovo polovina njih i ne zna za to.
Namirnice koje verovatno nisu dobre za zdravlje mozga
Ishrana je jedan od najvažnijih faktora koji dugoročno oblikuju kako naše telo i mozak funkcionišu. Neke namirnice obezbeđuju stabilnu energiju, štite neurone i podržavaju pamćenje. Druge, međutim, mogu imati suprotan efekat, podizati nivo šećera u krvi, izazivati upale i remetiti san. Vremenom, te posledice mogu da oslabe koncentraciju, pamćenje i kognitivne sposobnosti.
-
Putovanja
Helsinki ponovo proglašen za najodrživiju destinaciju na svetu
Po drugi put zaredom, finska prestonica zauzela je prvo mesto na Global Destination Sustainability (GDS) indeksu - rang listi koja svake godine meri održivost turističkih destinacija širom sveta.
Gde videti Severnu svetlost 2026. godine? Najlepše destinacije za čarobno iskustvo
Aurora Borealis, poznata kao Severna svetlost, za mnoge je jedno od najlepših i najređih iskustava u životu. Ove godine svetleći zavese bile su vidljive čak i u južnoj Engleskoj, ali uobičajeno ih možete posmatrati samo u hladnim, severnim krajevima sveta.
-
Preporučujemo
Ako vaš veš nakon pranja ima neprijatan miris isprobajte ove trikove!
Ako primetite da vaš veš ima neprijatan, pa čak i gori miris nego pre pranja, to je znak da vašoj mašini za pranje veša treba dubinsko čišćenje.
Održavanje dušeka: Koliko često treba da ih usisavamo?
Verovatno redovno usisavate podove i nameštaj, ali postoji jedan deo doma koji mnogi često zanemaruju - dušek. Iako na prvi pogled deluje čist, on može biti pravo leglo prašine, alergena i grinja, što može negativno uticati na kvalitet vazduha i vaš san. Zato je važno da ga redovno održavate i usisavate, kako biste smanjili nakupljanje nečistoća i poboljšali higijenu spavaće sobe.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 124.40 125.27 126.15 USD 99.14 99.84 100.53
-
Čorbast pasulj
Ukusno domaće jelo.
16-11-2021 | 20:09 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock-IngridHS
Sastojci:
- 500 gr pasulja po želji
- 500 gr dimljenh suvih svinjeskih rebara
- dve glavice crnog luka
- jedna veća šargarepa
- 4 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- nekoliko zrna bibera
- aleva začinska paprika
- suvi začini
- 50ml ulja
- kašika pšeničnog brašna
- 1 kašika crvene začinske paprikePriprema: Pasulj potopiti u vodi da prenoći. Sautradan procediti, naliti vodu i ostaviti da proključa. Procediti, naliti novu vrelu vodu. Crni luk iseckati, rebra oprati pa dodati u pasulj, šargarepu iseckati na kružiće i ubaciti očišćen beli luk, kao i lovorov list. Sačekati da provri, pa smanjiti temperaturu da krčka. Ostaviti da se kuva naredna 2-3 sata. Na kraju, napraviti zapršku od 50ml ulja, jedne kašike pšeničnog brašna i jedne kašike crvene začinske paprike. Preliti preko pasulja, promešati, probati i po potrebi dosoliti.
-
Pročitajte i...
Taste Atlas lista: Ovo su četiri najukusnija doručka u Srbiji!
Portal Taste Atlas je verovatno jedan od najpopularnijih gastronomskih portala na svetu. Ovaj sajt je doprineo promociji kuhinja, specijaliteta i restorana širom sveta, a čini se i da Taste Atlas ozbiljno ceni gastronomsku ponudu u Srbiji, s obzirom na to da nas je smestio na dvadeseto mesto najboljih kuhinja sveta.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: