Čorba za svaki dan
Napravite ukusnu čorbu brzo i lako.
19-10-2016
|15:16
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 300 g piletine
- 2 struka mladog luka
- 1 kašika lanenog semena
- 2 l vode
- 1 lovorov list
- 1 srednja šargarepa
- 1 manji koren celera
- 1 šaka graška
- 1 čen belog luka
- 1 šolja brokolija
- 1 šaka kukuruza šećerca
- So, biber, ulje
Priprema: Pripremite šerpu u kojoj ćete spremati čorbu i stavite je na ringlu. Sipajte ulje da se zagreje na srednjoj temperaturi, a za to vreme očistite i iseckajte mladi luk pa ga dodajte u lonac. Piletinu isecite na sitne kockice pa dodajte u lonac. Ostavite da se krčka a, ukoliko je potrebno, dodajte i malo vode. Kada je meso skoro gotovo, dodajte i šargarepu i celer koje ste prethodno očistili i narendali. Nalijte vodom pa potom dodajte i sve ostale sastojke, poklopite i ostavite da se skuva. Nakon desetak minuta, promešajte i probajte da li je gotovo. Začinite po ukusu i služite toplo.