
Čorba od šargarepe
Zdrava i puna vitamina, ova čorba će vas okrepiti.
29-08-2016
|14:01
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- malo putera i malo ulja
- 1 veća glavica crnog luka
- 500 g šargarepe
- 1 - 2 ljute papričice
- 3 čena belog luka
- 700 ml supe ili vode
- 150 ml slatke ili neutralne pavlake
- pola kašičice šećera
- so i biber
Priprema: Crni i beli luk iseckati sitno, šargarepu na kolutiće, papričice isto. Prodinstati crni luk na mešavini putera i ulja, dodati šargarepu i papriku, posoliti. Nastaviti dinstanje na tišoj vatri oko 15 min. Po potrebi dodati malo vode. Dodati beli luk i čim zamiriše preliti supom, poklopiti sud i kuvati dok šargarepa potpuno ne omekša. Skloniti sa vatre, ispasirati. Dodati pola kašičice šećera, na vrh kašičice bibera, dosoliti ako je potrebno. Dodati slatku pavlaku pa kuvati još par minuta. Servirati sa malo slatke ili kisele pavlake i par komadića ljute paprike.