
Čorba od pečuraka
Lagan i zdrav obrok, blagog i prijatnog ukusa idealan je za zimske dane i predah nakon napornog dana.
01-12-2023
|11:24
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
Dve glavice crnog luka
250 g šampinjona
200 g bukovača
Dve šargarepe
Malo celera
Ulje
Biber
Kocka za supu
Žumance
Dve kašike kisele pavlake
Kašika brašna
Bosiljak, peršun, biber, so
Priprema:
Propržiti pečurke na srednjoj vatri oko deset minuta, pa dodati šargarepu, luk i celer. Dinstati 20 minuta, pa dodati litar vode i ubaiciti kocku supe. Kuvati još 15 minuta, umutiti žumance, kašiku brašna, pavlaku i mlaku vodu tako da se dobije zaprška. Dodati zapršku, pa čorbu kuvati još pet minuta. Dodati preostale začine i servirati uz tost.
PRIJATNO!