Čorba od pečuraka

Lagan i zdrav obrok, blagog i prijatnog ukusa idealan je za zimske dane i predah nakon napornog dana.

01-12-2023

|

11:24

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

Dve glavice crnog luka

250 g šampinjona

200 g bukovača

Dve šargarepe

Malo celera

Ulje

Biber

Kocka za supu

Žumance

Dve kašike kisele pavlake

Kašika brašna

Bosiljak, peršun, biber, so

Priprema:


Propržiti pečurke na srednjoj vatri oko deset minuta, pa dodati šargarepu, luk i celer. Dinstati 20 minuta, pa dodati litar vode i ubaiciti kocku supe. Kuvati još 15 minuta, umutiti žumance, kašiku brašna, pavlaku i mlaku vodu tako da se dobije zaprška. Dodati zapršku, pa čorbu kuvati još pet minuta. Dodati preostale začine i servirati uz tost.


PRIJATNO!