Čokoladni rolat

Uživajte u neodoljivom čokoladnom rolatu tokom vikenda koji sledi.

22-04-2016

|

14:00

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

Za koru:
 - 6 jaja
 - 6 kašika šećera
 - 3,5 kašike brašna
 - 2 kašike kakaa

Za fil:
 - 250g margarina
 - 200g šećera u prahu
 - 2 jaja
 - 100g čokolade za kuvanje

Za toping:
 - 100g čokolade za kuvanje

Priprema: Kora - Umutiti penasto 6 belanaca i dodati 6 kašika šećera. Zatim dodavati po jedno žumance, 3,5 kašike brašna i 2 kašike kakaa. koru peći na 200 stepeni oko 10-15 minuta. Koru, toplu, zaviti u rolat i ostaviti da se ohladi. Filovati je hladnu.
Fil: Umutiti 250g margarina sa 200g šećera u prahu, da se dobije penasta smesa. U nju dodati 2 žumanceta i 100g istopljene čokolade za kuvanje. Posebno umutiti dva belanca, pa ih kašiku po kašiku mešati sa odtatkom fila.
Rolat preliti sa 100g istopljene čokolade za kuvanje.