Čokoladni makaronsi

Pripremite ukusne čokoladne makaronse!

09-10-2015

|

15:50

|

Autor / Izvor: Naxi media



Sastojci:

- 100 g sitno mlevenog badema,
- 125 g šećera u prahu,
- 1 kašika kako praha,
- 2 srednja belanca,
- 50 g čokolade,
- 2 kašike mleka

Priprema:

Rernu zagrejte na 160 stepeni. Pomešajte mlevene bademe, šećer u prahu i kakao. Mikserom umutite belanca da dobijete sneg, pa to dodajte suvoj mešavini i mežno pomešajte. Trebalo bi da dobijete uejdnačeno svetlobraon masu. Pomoću kese za šlag, na papir za pečenje istisnite krugove od oko 3 centimetra. Ostavite da makarunsiostoje 15 minuta na sobnoj temperaturi, pa pecite 15-20 minuta. Dve polovine spajajte filom od čokolade koju ste istopili sa dve kašike mleka.