Čokoladni keksići
Napravite ukusne keksiće koje možete jesti uz čaj ili kafu.
20-09-2017
|14:34
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 900 gr mekog brašna (tip 500)
- 6 jaja
- 250 g putera (ili margarina)
- 1 prašak za pecivo
- 2 vanilin šećera
- 14 kašika šećera
- 100 gr čokolade za kuvanje
Priprema: Puter izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi da malo omekša. Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj dubljoj plastičnoj činiji, mikserom penasto umutite puter, šećer i vanilin šećer, pa postepeno dodajte jedno po jedno jaje i sve vreme mutite mikserom. Sada polako, malo po malo, dodajte brašno, prašak za pecivo i sve vreme mutite. Smeša koju dobijete mora da bude meka. Uzmite špric za keks, stavite smesu u njega (na špric stavite dodatak za oblikovanje keksa po želji), pa u veliki pleh (pleh nije potrebno namazati) istiskujte smesu po željenim oblicima.
Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite 15/20 minuta. Kada je keks pečen, ostavite ga da se dobro ohladi. Otopite čokoladu, poređajte keksiće i prelite ih njome. Ostavite da se čokolada stvrdne i služite.