-
Poslednjih 5 pesama
- Romantic Pan Flute - Tonight I Celebrate
- Romantic Guitar - I Want To Know What Love Is
- Richard Clayderman - Ballade For Adeline
- Unforgettable Hits (Saxophones) - Desperado
- Francis Goya - Your Song
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoPečeni spanać sa sirom i orasima
Ako niste ljubitelj standardne pripreme ovog jela obavezno isprobajte ovaj recept.
Meksički čiliMeksički čili odličan je izbor za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz pirinač, tortilje ili samo uz malo kiselog mleka i svežeg korijandera.
-
ZdravljeSve što treba da znate o nedostatku kalcijuma: Simptomi, uzroci i lečenje
Hipokalcemija, odnosno nizak nivo kalcijuma u krvi, može izazvati simptome nedostatka kalcijuma kao što su bolovi u mišićima i umor. Da bi se povećali nivoi kalcijuma, lekar može da preporuči konzumiranje više namirnica bogatih kalcijumom ili uzimanje suplemenata.
Pripremite mikrobiom za najlakši gubitak kilogramaNaša telesna težina ne zavisi samo od genetike i metabolizma – ključnu ulogu igraju i bakterije u crevima. Evo kako možete hraniti svoj mikrobiom na način koji podstiče mršavljenje.
-
PutovanjaRotorua – grad nestvarne lepote, jedinstvenog pejzaža i čudnog mirisa!
Iako ovaj grad doslovno miriše na trula jaja, on je ujedno i jedno od najlepših mesta na svetu. Rotorua, smeštena u srcu Severnog ostrva Novog Zelanda, izgleda gotovo nestvarno
Brzi voz od Osla do Bergena: Evo kako izgleda ovo predivno putovanje!Za putnike koji planiraju posetu Norveškoj, snalaženje u ovoj prostranoj i zadivljujućoj zemlji može predstavljati izazov. Rešenje? Putovanje vozom. Zimi, mnogi se ukrcavaju na voz kompanije Vy u Oslu i započinju putovanje čuvenom železničkom prugom Bergen (poznatom i kao Bergensbanen), koja se često svrstava među najlepše vožnje vozom na kontinentu. Ova pruga je takođe poznata kao najviša železnica u severnoj Evropi, sa vrhom na visini od 1.237 metara.
-
PreporučujemoNe bacajte kesice čaja: Pametni trikovi za ponovnu upotrebu!
Umesto da iskorišćene kese čaja odmah bacite, možete ih iskoristiti na praktične i iznenađujuće načine. Bilo da želite da omekšate meso, osvežite prostor ili pronađete prirodnu alternativu za čišćenje, čajne kese mogu biti korisne u domaćinstvu. Sledeći put kada uživate u omiljenom čaju, isprobajte ove trikove i maksimalno iskoristite svaku kesicu!
Zbog čega vaše zamrzivač troši više struje nego što mislite?Malo je onih koji uživaju u procesu odmrzavanja zamrzivača – često se to doživljava kao dugotrajan i zamoran posao. Ipak, ovo je neophodan zadatak koji se nikako ne treba da zanemarimo, jer samo redovnim odmrzavanjem možemo da osiguramo da hrana u zamrzivaču ostane bezbedna za konzumaciju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.31 117.13 117.95 CHF 123.11 123.97 124.84 USD 111.65 112.44 113.23
-
Čokoladni išleri
Napravite neodoljive čokoladne išlere.
15-05-2017 | 14:29 | Autor/Izvor: Naxi media-torteikolaci
Foto: Bigstockphoto- STUDIO.eListing
Sastojci:
Za testo:
– 400 g margarina
– 400 g šećera
– 4 jajeta
– 2 kašike kakaoa
– 1 prašak za pecivo
– 850 g brašna
Za fil:
– 750 ml mleka
– 200 g šećera
– 150 gustina
– 250 g margarina
Za dekoraciju:
– 100 g čokolade
– 1 kašika mastiPriprema: Testo: Ostaviti margarin da omekne, pa ga ulupati sa šećerom. Dodavati jedno po jedno jaje, kako i brašno pomešano s praškom za pecivo. Rukama umesiti glatko testo, uviti u streč foliju i ostaviti da odmori u frižideru oko 30 minuta. Ohlađeno testo razviti oklagijom na debljinu prsta pa okruglom modlicom vaditi krugove i ređati u pleh postavljen pek-papirom. Peći u rerni na 180°C oko 8 minuta. Fil: U šerpu sipati šećer i 500 ml mleka te zagrevati dok ne provri. Ostatak mleka razmutiti sa gustinom, a zatim zakuvati u ključalo mleko. Mešati dok se ne zgusne, te ostaviti da se prohladi. Margarin ulupati mikserom i sjediniti s ohlađenim kremom. Ohlađene išlere spajati pripremljenim filom. Čokoladu rastopiti na pari s malo masti. Jednu polovinu išlera umakati u čokoladu, ređati na tacnu za serviranje.
-
Pročitajte i...Fenomenalna čokoladna torta
Ko još može da odoli savršenoj čokoladnoj torti koja se topi u ustima... Pripremite je na najjednostavniji način, ušuškajte se dok je hladno vreme i uživajte...
Zimska torta sa pomorandžamaDivna, kremasta torta, čiji ukus posebno dolazi do izražaja u hladnim, zimskim danima...
Novogodišnji mafiniOvo su verovatno najjednostavniji mafini. Ipak, istovremeno su toliko ukusni da slobodno možete da ih poslužite ove praznične večeri.
Markiza: Savršena poslastica!Markiza je savršena poslastica za hladnije dane. Parče ove torte, šolja toplog čaja i dobra knjiiga će vam posebno prijati u ovom periodu... Takođe, ovo je desert koji nijednog gosta neće ostaviti ravnodušnim...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: