Čokoladni išleri
Išleri su pravo čokoladno zadovoljstvo za sve sladokusce.
16-12-2014
|16:36
|Autor / Izvor: Naxi media-Coolinarka
Sastojci:
Za 60-70 išlera
- 180 g maslaca
- 100 g secera
- 1 žumance
- 100 g mlevenih oraha
- 200 g brašna
Fil
- 140 g maslaca
- 140 g šećera u prahu
- 140 g čokolade
- 1 jaje
- 1 belance
Glazura
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema: Mutiti penasto maslac, šećer i žumance, dodati mlevene orahe i na kraju brašno. Zamesiti testo i ostaviti da odstoji na hladnom 30 minuta. Rastanjiti koru i modlicom prečnika 3,5 cm iseći krugove. Ređati na pleh obložen masnim papirom i peći u prethodno zagrejanoj pećnici 12 minuta na 180 C. U međuvremenu pripremiti fil: umutiti penasto maslac, šećer i žumance, dodati rastopljenu čokoladu i penu od 2 belanceta. Sve lepo izmešati. Fil staviti u dresir kesu sa zvezdastim nastavkom i na ohlađene keksiće istisnuti po malo u obliku spirale ( na 60-65 keksica). Za čokoladnu glazuru rastopiti na tihoj vatri čokoladu i ulje, pa preostale keksice umakati u čokoladu i odmah stavljati preko filovanih kolačića ili preliti čokoladom samo sa jedne strane. (Izvor: Coolinarka)