Čokoladni išleri

Išleri su pravo čokoladno zadovoljstvo za sve sladokusce.

16-12-2014

|

16:36

|

Autor / Izvor: Naxi media-Coolinarka


Sastojci:
Za 60-70 išlera
 - 180 g maslaca
 - 100 g secera
 - 1 žumance
 - 100 g mlevenih oraha
 - 200 g brašna
Fil
 - 140 g maslaca
 - 140 g šećera u prahu
 - 140 g čokolade
 - 1 jaje
 - 1 belance
Glazura
 - 100 g čokolade
 - 3 kašike ulja
Priprema: Mutiti penasto maslac, šećer i žumance, dodati mlevene orahe i na kraju brašno. Zamesiti testo i ostaviti da odstoji na hladnom 30 minuta.  Rastanjiti koru i modlicom prečnika 3,5 cm iseći krugove. Ređati na pleh obložen masnim papirom i peći u prethodno zagrejanoj pećnici 12 minuta na 180 C. U međuvremenu pripremiti fil: umutiti penasto maslac, šećer i žumance, dodati rastopljenu čokoladu i penu od 2 belanceta. Sve lepo izmešati. Fil staviti u dresir kesu sa zvezdastim nastavkom i na ohlađene keksiće istisnuti po malo u obliku spirale ( na 60-65 keksica). Za čokoladnu glazuru rastopiti na tihoj vatri čokoladu i ulje, pa preostale keksice umakati u čokoladu i odmah stavljati preko filovanih kolačića ili preliti čokoladom samo sa jedne strane. (Izvor: Coolinarka)