
Čokoladna jaja
Bliži nam se Uskrs, pa zašto ne biste vaše najmilije obradovali čokoladnim jajima?
26-04-2016
|13:41
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 600 g šećera u prahu,
- 125 g rastopljenog maslaca,
- 150 g kondenzovanog mleka,
- 2 kašike meda,
- 1 vanil šećer,
- 250 g čokolade- crne,
- 50 ml šećernog preliva.
Priprema: Sve sastojke u posudi za mućenje oblikovati u kompaktnu masu. Rukom pažljivo od smese oblikovati jaja željene veličine, redati ih na tanjir ili pleh obložen folijom.Prekriti i staviti u frižider da se stegnu i tako ohlađena jaja pažljivo umakati u rastopljenu i prohlađenu čokoldu. Poredati ih na rešetku da se ocedi višak čokolde i da se glazura stegne a zatim ih u tankom mlazu išarati šećernim prelivom. Služiti dobro ohlađeno.