Brusketi sa pršutom
Ukoliko nemate ideju šta biste mogli da spremite za doručak, večeru ili posluženje gostima, u pomoć pristižu brusketi.
12-11-2020
|14:38
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- stari francuski hleb,
- maslinovo ulje,
- nekoliko listova svežeg bosiljka,
- beli luk,
- čeri čaradajz
- so i biber po ukusu dva paradajza,
- mocarela
- 100 gr pršute
- crne masline
Priprema: Zagrejati rernu na 180-200 stepeni. Iseći hleb na tanje kriške. Poređati hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći ga oko 10 minuta. Dok se hleb peče mogu se pripremiti ostali sastojci za bruskete. Oljuštiti nekoliko čena belog luka. Vruć, prepečen hleb natrljati belim lukom. Luk se ne sećka i ne stavlja na bruskete, već se ceo čen luka koristi za premazivanje, kako bi ostala aroma. Dok se hleb peče, iseckati paradajz i masline, mocarelu. Sastojke poređati na hleb, preliti maslinovim uljem i ukrasiti bosiljkom po želji.