Brusketi sa paradajzom

Idealan predlog za doručak ili užinu.

29-03-2016

|

15:28

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- stari francuski hleb,
- maslinovo ulje,
- nekoliko listova svežeg bosiljka,
- beli luk,
- so i biber po ukusu dva paradajza,
- mocarela

Priprema: Zagrejati rernu na 180-200 stepeni. Iseći hleb na kriške debljine do santimetra. Poređati hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći ga oko 10 minuta. Dok se hleb peče mogu se pripremiti ostali sastojci za bruskete. Oljuštiti nekoliko čena belog luka. Vruć, prepečen hleb natrljati belim lukom. Luk se ne secka, već se ceo čen luka koristi da se premaže površina hleba. Dok se hleb peče, iseckati paradajz na kockice. Kada su bruskete pripremljene, iseckan paradajz se stavi odgore i pospe seckanim bosiljkom. Iseći malo sveže mocarele i dodati na hleb uz paradajz. Preliti maslinovim uljem.