Brusketi sa kozjim sirom

Brusketi su uvek dobra opcija, ukoliko nemate dovoljno vremena ili vam je ponestalo ideja.

19-02-2021

|

13:54

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- stari francuski hleb,
- maslinovo ulje,
- nekoliko listova svežeg bosiljka,
- beli luk,
- čeri čaradajz
- kozji sir
- zelene masline
- rukola

Priprema: Zagrejati rernu na 180-200 stepeni. Iseći hleb na tanje kriške. Poređati hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći ga oko 10 minuta. Dok se hleb peče mogu se pripremiti ostali sastojci za bruskete. Oljuštiti nekoliko čena belog luka. Vruć, prepečen hleb natrljati belim lukom. Luk se koristi samo za premazivanje, kako bi ostala aroma. Dok se hleb peče, iseckati paradajz, masline, rukolu i usitniti kozji sir. Sastojke poređati na hleb, preliti maslinovim uljem i ukrasiti bosiljkom po želji