
Balkanska salata
Ova salata je kalorična, tako da će vas zasititi.
20-05-2016
|15:24
|Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:
- 4 kuvana krompira
- 4 kuvana jaja
- 100 gr maslina bez koštica
- 500 gr kiselih krastavaca
- 100 gr sitno isečenih oraha
- 500 gr konzerve cvekle
- 100 ml jogurta
- maslinovo ulje
- so i mleveni crni biber
Priprema: Masline isečemo na listove, kuvana jaja na male parčiće, kisele krastavce na tanke polukrugove, a cveklu na tanke duguljaste parčiće. Krompire isečemo na kocke i stavimo u veći sud. Dodamo isečenu cveklu, krastavce i jaja. Posolimo, pobiberimo, dodamo par kašika maslinovog ulja i promešamo. U sud sa orasima sipamo jogurt i promešamo. Dublju činiju za serviranje ukrasimo sa dva lista crvene marule ili zelene salate. Zatim u činiju serviramo balkansku salatu. Na salatu nanesemo mešavinu oraha i jogurta. Dekorišemo jednim zasečenim čeri paradajzom i listovima bosiljka.
Prijatno.