Baklave sa lešnicima

Nakon što ih probate, postaće vaš omiljeni desert.

01-06-2017

|

15:47

|

Autor / Izvor: Naxi media


- 450 g lešnika, sirovog
- 340 g čokolade
- 2 šoljice kristal šećera
- 1,5 kašika mleveog cimeta
- 250 g maslaca ili margarina
- 2 šoljice vode
- 1,5 šoljica meda
- 450 g kora za baklavu


Priprema: Zagrejte rernu na 175°C. Pecite lešnike oko 12 minuta i ohladite. Skinite im ljusku pa u seckalici usitnite. Čokoladu, 2/3 šoljice šećera i cimet izmiksajte dok čokolada i lešnici ne budu jednake veličine. Premažite maslacem posudu za pečenje. Poslažite osam kora i premažite ih otopljenim maslacem. Stavite dve šoljice fila na kore. Premažite otopljenim maslacem i stavite još dve kore. Pecite baklavu 25 minuta, smanjite temperaturu na 150°C i pecite još 50 minuta. Zakuvajte vodu, med i dve šoljice šećera i kuvajte desetak minuta pa prelijte ispečenu baklavu.