Baklave sa lešnicima
Nakon što ih probate, postaće vaš omiljeni desert.
01-06-2017
|15:47
|Autor / Izvor: Naxi media
                                                            
 - 450 g lešnika, sirovog
 - 340 g čokolade
 - 2 šoljice kristal šećera
 - 1,5 kašika mleveog cimeta
 - 250 g maslaca ili margarina
 - 2 šoljice vode
 - 1,5 šoljica meda
 - 450 g kora za baklavu    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
Priprema: Zagrejte rernu na 175°C. Pecite lešnike oko 12 minuta i ohladite. Skinite im ljusku pa u seckalici usitnite. Čokoladu, 2/3 šoljice šećera i cimet izmiksajte dok čokolada i lešnici ne budu jednake veličine. Premažite maslacem posudu za pečenje. Poslažite osam kora i premažite ih otopljenim maslacem. Stavite dve šoljice fila na kore. Premažite otopljenim maslacem i stavite još dve kore. Pecite baklavu 25 minuta, smanjite temperaturu na 150°C i pecite još 50 minuta. Zakuvajte vodu, med i dve šoljice šećera i kuvajte desetak minuta pa prelijte ispečenu baklavu.