Baklava sa bademima

Ukusna baklava ulepšaće vikend pred vama.

15-01-2019

|

10:00

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- pakovanje kora za baklavu
- 500 g badema
- 200 g margarina
- 100 ml ulja
- 150 g šećera
Preliv-sirup:
- 3 čaše šećera (2dl)
- 4 čaše vode (2dl)
- sok jednog limuna
- pola sečenog limuna na kriške

Priprema: Pomešati mleveni badem sa šećerom, pa tom smesom posipati kore koje ste prethodno postavili u pleh. Ređati kore, pa fil i tako sve dok ima materijala. Rastopiti margarin, iseći baklavu i posuti je margarinom te peći u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni. Kada baklava bude pečena, preliti je sirupom koji se dobija ključanjem vode, sećera i lumunovog soka. Kada prelijete baklavu njime, na vrhu raspodeliti sečeni limun i ostaviti da sve lepo upije tokom noći.