Bakin recept za grašak

Ako grašak pripremite na tradicionalan način, baš kao što su to radile naše bake, cela porodica će ga obožavati.

12-11-2024

|

11:35

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

500 g graška
Crni luk
Koren celera
Dve srednje šargarepe
Brašno
Biber, suvi začin, so, mirođija, aleva paprika
Beli luk, dva tri čena
Ulje ili mast

Priprema:


Iseckajte sitno luk, šargarepu i malo celera, pa pržite na malo više ulja ili masti na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Dodajte grašak i malo vode, pa poklopite. Dinstajte 40 minuta uz povremeno mešanje, a možete i spustiti temperaturu. Pripremite zapršku sa strane, pa dodajte beli luk, malo vode i sve pomešajte. Dodajte i ostale začine, pa na najnižoj temperaturi dinstajte još deset minuta. Začinite dodatno po ukusu.

PRIJATNO!