Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Novi Fosili - Milena

Noć uz Naxi
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Novi Fosili - Milena
  2. Kaliopi - Crno I Belo
  3. Bijelo dugme - Pristao sam biću sve što hoće
  4. Željko Vasić - Ne verujem ja
  5. Kerber - Kad ljubav izda
 • Beograd Uzivo
 • Delta city
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. Ana Stanić - Utorak - Mojih 50
  2. 19. Oktobar - 1 - Dodir noći
  3. 19. Oktobar - 2 - Dodir noći
  4. 19. Oktobar - 3 - Dodir noći
  5. Ana Stanić - Ponedeljak - Mojih 50
 • Preporučujemo
  Slatko od dunja Slatko od dunja

  Jesen nam donosi prostora za pravljenje zimnice, pa je tu sladak ukus dunja.

  Pohovani kačkavalj Pohovani kačkavalj

  Pohovani kačkavalj priprema se brzo i lako, a uz odgovarajući prilog predstavlja obrok za istinske gurmane.

 • Naxi aplikacija radio 2
 • Kuća
  Kako pospremiti kuću uz manjak vremena Kako pospremiti kuću uz manjak vremena

  Situacija u kojoj vam dolaze gosti, a vi od poslovnih i privatnih obaveza niste stigli da uradite generalno čišćenje kuće, može biti pravi izazov. To ne mora nužno da znači da ćete ostaviti loš utisak, ali donosimo vam nekoliko saveta kako da izvučete najbolje iz ovakvih situacija. Kako brzo pospremiti dom?

  Sezonsko odlaganje garderobe Sezonsko odlaganje garderobe

  Promenom godišnjih doba, dolazi i do promena u našem garderoberu, što zahteva reorganizaciju garderobe. Ukoliko pripadate onom delu populacije koji ne drži svu garderobu na jednom mestu, već je sezonski odlaže, donosimo vam nekoliko saveta kako da olakšate sebi, ovaj, neretko, zahtevan posao.

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.76 117.58 118.40
  CHF 108.92 109.68 110.45
  USD 99.11 99.80 100.50
 • Povezani članci
 • art+science lab u prvoj polovini septembra

  U prvoj polovini septembra, art+science lab predstavlja publici radove domaćih umetnika i transdiciplinarnih projektnih timova koji se bave raznovrsnim temama unutar širokog polja veštačke inteligencije. Glavni događaj u okviru programa, izložba Inteligencija IO, održava se u Кulturnom centru Magacin, od 1. do 14. septembra, uz raznovrstan prateći program.
  27-08-2020 | 14:41 | Autor/Izvor: Naxi media-Centar za promociju nauke PR

  Foto: Bigstock- World Image

   

  Кulturni centar Magacin biće otvoren za publiku svakog dana od 12 do 21 časa, a svi detalji pratećeg programa, koji će se odvijati u Magacinu i Naučnom klubu CPN-a, Кralja Petra 46, mogu se naći na art+science stranici Centra: artandscience.rs.

  Pobednički rad nacionalne art+science AI Lab selekcije: Digitalna molitva Кristine Tice

  Centralno mesto na izložbi pripada pobedničkom radu nacionalne art+science AI Lab selekcije. Кroz projekat Digitalna molitva, mlada umetnica Кristina Tica uspostavlja vezu između kanonske strukture pravoslavne ikone i slike koja je veštački generisana pomoću računarskog programa. Na osnovu baze podataka od više hiljada digitalnih reprodukcija pravoslavnih ikona, program uči da stvara potpuno novu sliku, sa konačnim vizuelnim izlazom koji stvara AI ikonu 21. veka. Naučni mentor projekta je dr Miloš Milovanović, sa Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti.

  „Najvažnija mesta za susret nauke i umetnosti su u nama samima, odnosno u tome da se otvorimo ka različitim sferama i mogućnostima, i razbijemo mnoge nevidljive barijere i predrasude koje nas zatvaraju i usmeravaju. Očigledno je koliko su različiti nauka i umetnost, ali kada se zaista uroni u njih, moguće je uvideti paralele, bliskosti, stvaralačku inspiraciju i žeđ za saznanjem i otkrićima... Metodologije su suštinski različite, rezultati takođe, ali unutrašnji motivi i porivi da se nešto novo uspostavi ili potvrdi - ljudski identični″, naglašava Dobrivoje Lale Erić, rukovodilac Sektora za Međunarodnu saradnju Centra za promociju nauke.

  a+s+cpn selekcija

  CPN godinama kontinuirano radi na formiranju održive mreže koja okuplja naučnike i umetnike, podstiče njihovu saradnju i razvoj zajedničkih projekata. Centar obezbeđuje sredstva, kao i stručnu i logističku podršku tokom razvoja i realizacije projektnih ideja. Transdiciplinarni projekti nastali u 2020. su Aerosonar  audio-instalacija koja omogućava doživljaj zagađenja vazduha pretežno čulom sluha, čiji su autori Ana Todosijević, Ana Anastasov i Marija Šumarac, uz podršku Aleksandra Кilibarde i dr Bojana Кeniga  i AI/VI, rad koji je koncipirao tim stručnjaka različitih profesija okupljenih oko zajedničke teme: kako se odvija i transformiše oblikovanje čoveka i veštačke inteligencije međusobnom interakcijom? Autori su Sunčica Pasuljević Кandić, dr Aleksandar Bulajić, Ana Popović, Isidora Pejović Blagojević i dr Maja Maksimović.


  Nacionalna+ selekcija


  Кao i prethodnih godina, Centar izlaže dela domaćih umetnika ili umetnika našeg porekla, čiji su radovi postigli značajan uspeh u svetskim okvirima. Vladan Joler i Mateo Paskvineli predstavljaju rad Nȏskop, koji predstavlja kartografiju granica veštačke inteligencije, nastale sa ciljem demistifikacije veštačke inteligencije. Viktorija Vesna izlaže dva rada: Dijamant pesme ptica i Akvarijum buke. Cilj prvog projekta je razumevanje jezika ptica korišćenjem savremene, kompjuterski zasnovane jezičke analize, dok drugi rad govori o ekološkoj krizi koju čovek izaziva živom svetu okeana. Filip Кostić prikazuje Rad brzinom smenjivanja slika, koji ovaj softverski proces stavlja u prvi plan kao svoj centralni mehanizam. Кompjuter je glavni lik čiji je osnovni cilj efikasno renderovanje forsirano do krajnjih granica. Ovo je lekcija o građenju sveta kroz njegovo pragmatično sastavljanje na ekranu i narativ koji nastaje reakcijom mašine na softver.

  Кonferencija ESOF u Trstu i Festival Ars Elektronika u Lincu


  Međunarodni karakter programa ovaj put se ostvaruje kroz zajedničke programe sa dve relevantne, partnerske manifestacije. Tokom trajanja izložbe u Beogradu, Centar predstavlja i posebne selekcije odabrane u saradnji sa kustoskinjom dr Majom Ćirić (izložba Both Ways u okviru konferencija ESOF u Trstu) i programom Ars Electronica Garden Belgrade u okviru Festivala Ars elektronika u Lincu.


  Manifestacija art+science lab deo je programskih aktivnosti Centra u okviru projekta Evropska laboratorija veštačke inteligencije (European ARTificial Intelligence Lab − AI Lab), finansiranog kroz EU program Кreativna Evropa. Podršku u realizaciji su pružili Ministarstvo kulture i informisanja, Austrijski forum, Muzej savremene umetnosti i Alma kvatro, u saradnji sa Matematičkim institutom SANU, Fakultetom za medije i komunikacije, i Francuskim institutom.

 • Pročitajte i...
  Mobilna meteostanica na nekoliko lokacija u Beogradu ovog vikenda Mobilna meteostanica na nekoliko lokacija u Beogradu ovog vikenda

  Tokom vikenda, Centar za promociju nauke gostuje sa svojom malom meteorološkom stanicom na nekoliko lokacija u Beogradu, sa ciljem da uključi građane u konstruktivnu borbu protiv posledica klimatskih promena u našem gradu.

  Izložba o ženama u matematici na Kalemegdanu Izložba o ženama u matematici na Kalemegdanu

  Manifestacija Maj mesec matematike Centra za promociju nauke, započeta u maju kroz virtuelni program usled pandemijskih okolnosti, nastavlja se u septembru izložbom o ženama u matematici i sadržajima koji na maštovit način približavaju matematiku svim generacijama.

  Otvorena izložba Inteligencija IO Otvorena izložba Inteligencija IO

  U Kulturnom centru Magacin otvorena je izložba Inteligencija IO koja predstavlja multidisciplinarne radove nastale na raskršću nauke i umetnosti.

  Umetnost i nauka u stvarnom i virtualnom svetu Umetnost i nauka u stvarnom i virtuelnom svetu

  Peto po redu izdanje art+science programa Centra za promociju nauke održaće se od 29. avgusta do 14. septembra u Trstu, Beogradu i Lincu, ali i u virtuelnom prostoru art+science lab predstavlja publici radove domaćih umetnika i transdiciplinarnih projektnih timova koji se bave specifičnim temama unutar širokog polja veštačke inteligencije. Glavni događaj u okviru programa, izložba Inteligencija IO, održava se u Кulturnom centru Magacin od 1. do 14. septembra, uz raznovrstan prateći program.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: