Američki hamburger
Ukoliko ste pravi gurman i ljubitelj mesa, ovaj recept će vas oduševiti.
16-05-2016
|13:28
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 800 gr juneće meso bez masti, krupno mleveno
- 0,25 kašičice beli luk u prahu
- 0,25 kašičice crni luk u prahu
- 0,25 kašičice so
- 0,25 kašičice suvi biljni začin
- 1 komad jaje umućeno
- 8 komada slani krekeri sitno izmrvljenih, ili prezle
- 4 komada tost sir isečen
- senf po ukusu
Priprema: U posudi za mešenje, pomešajte meso sa svim ostalim sastojcima. Dobro promešajte dok se masa potpuno ne izdjednači. Formirajte 4 pljeskavice, tako da debljina bude više od 1,5 cm.
Zagrejte gril tiganj na srednju temperaturu. Pecite svaku stranu otprilike 5 minuta, za srednje pečeni burger - pljeskavicu. Kad je burger - pljeskavica gotova, stavite tost sir odozgo i izvadite iz tiganja. Uzdužno isečene zemičke stavite unutrašnjom površinom da se zapeku u tiganju, oko 1 - 2 minuta. U zapečene zemičke, ubacite burger - pljeskavicu, koja se odmarala par minuta, i dodajte priloge: crveni luk sečen na kolutove, paradajz sečen na tanke kolutove, krastavac sečen na kolutove, zelenu salatu sečenu na trake, prema ukusu i želji.