-
Poslednjih 5 pesama
- Željko Joksimović - Devojka
- Viktorija - Barakuda
- Poslednja igra leptira - Havajska
- Bajaga - Od sumraka do svitanja
- Zdravko Čolić - Jedina
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Pljeskavice od šargarepe i krompira
Izuzetno jednostavno jelo, koje možete da pripremite od sastojaka koje svi imamo u kući. Iako ne deluje previše egzotično, ukus može da vas iznenadi...
Zapečena boranija sa pečurkama
Boranija se savršeno uklapa sa pečurkama, pa ovo jelo ima potpuno drugačiji ukus od standardnog. Ako još uvek niste isprobali ovu kombinaciju, uradite to obavezno.
-
Zdravlje
Povrće koje ima više vitamina C nego pomorandža
Vitamin C, ili askorbinska kiselina, poznat je kao snažan antioksidans koji jača imunitet, učestvuje u sintezi kolagena, pomaže u apsorpciji gvožđa i doprinosi zdravlju kože, kostiju, zglobova i krvnih sudova. Iako se često povezuje sa citrusima, poput pomorandže, koja sadrži oko 50 mg vitamina C, pojedine vrste povrća nude ga u još većim količinama, uz dodatne hranljive materije koje povoljno deluju na organizam.
Avokado: Saveznik zdravog srca po preporuci kardiologa
Kardiolozi objašnjavaju zašto bi ovaj zeleni plod trebalo redovno da bude deo vaše ishrane. Bogat je mononezasićenim mastima, vlaknima, kalijumom i antioksidansima, pa doprinosi zdravlju srca tako što snižava LDL („loš“) holesterol, reguliše krvni pritisak i smanjuje upale.
-
-
Putovanja
Nagrade za održivo putovanje: Gradovi koji uvode šemu po uzoru na Kopenhagen
Uskoro bi posetioci evropskih gradova mogli da dobijaju nagrade za svoje putovanje. Berlin, Bremen i Helsinki priključuju se inicijativi koju je prošle godine pokrenuo Kopenhagen, šemi održivog turizma CopenPay.
Notr Dam pretekao Sakreker kao najposećenija atrakcija u Francuskoj
Krajem 2025. godine katedrala Notr Dam očekuje da ugosti čak 12 miliona posetilaca, čime je prestigla baziliku Sakreker i postala najposećenija znamenitost u Francuskoj.
-
Preporučujemo
Pet višegodišnjih biljaka koje nikada ne bi trebalo da sadite u saksijama
Iako sadnja u saksijama ima svojih prednosti, kao što je lakoća premeštanja biljaka, neke višegodišnje biljke jednostavno nisu stvorene za ovakav način gajenja. Saksije mogu ograničiti njihov rast i čak skratiti njihov životni vek, a to može iznenaditi i iskusne baštovane. Baštenski stručnjaci ističu koje višegodišnje biljke nikako ne bi trebalo saditi u saksije, kako biste postigli ravnotežu između biljaka u zemlji i onih u posudama.
Očistite tepih za deset minuta uz ove trikove
Mnogi ljudi angažuju stručnjake za čišćenje kako bi se rešili mrlja na tepihu, čak i onda kada to mogu da urade sami za samo nekoliko minuta.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.89 124.77 125.64 USD 100.43 101.14 101.85
-
6. Festival gastronomije Ukusi Vojvodine
U Limanskom parku u Novom Sadu, 10. i 11. septembra 2022. godine, biće održan 6. Festival gastronomije „Ukusi Vojvodine“.
08-09-2022 | 13:29 | Autor/Izvor: Naxi media-Interfest PR
Foto: Interfest promo
Novosađani, kao i svi drugi ljubitelji dobrih ukusa i posetioci Novog Sada, sa nestrpljenjem iščekuju festival na kojem se uvek nešto lepo pojede i uživa u dobrom društvu uz celodnevne sadržaje. Kao i prethodnih godina, na jednom mestu ih očekuju kvalitetni domaći proizvodi, omiljena vojvođanska jela, ali i dobra zabava za celu porodicu.
Organizatori najavljuju više od 120 izlagača, koji će se predstaviti svojom raznovrsnom ponudom. Posetioci će imati priliku da kupe kravlje i kozje sireve, prave vojvođanske slaninice, kulene i kobasice različitih receptura, domaće zimnice, meda, proizvode od leblebije, bundeve, različite namaze i ulja i još mnogo iznenađenja. Naravno, ni ovog puta neće izostati domaći voćni sokovi i likeri, kvalitetna vina i zanimljiva ponuda kraft piva.
Sladokusce očekuje i dobra domaća kuhinja, prvenstveno gulaši, paprikaši, pečene kobasice, škembići, pasulj, jela od kupusa, jela od testa, kao veliki broj poslastica iz brižljivo čuvanih recepata. Kao i do sada, predstaviće se pojedinačna poljoprivredna gazdinstava i male preduzetničke radnje, restorani, udruženja žena iz cele Vojvodine, lokalne akcione grupe i turistička udruženja. Turističke organizacije Bačke Palanke, Sremskih Karlovaca i Žablja predstaviće svoju gastro i vinsku ponudu, a Novi Sad će nastupiti sa proizvođačima poznate begečke šargarepe, organskom proizvodnjom i fruškogorskim medom, ali i sa vinima Novosadskog vinskog puta.
U okviru kulinarskih radionica, kojih će i ove godine biti šest, predstaviće se Aktiv žena Vojvodine „Vojvođanka“ sa jelima od testa, proizvođači udruženja Organski Novi Sad sa satarašom i pričom o novosadskoj organskoj sceni, nastavnici i učenici Srednje stručne škole „Borivoj Mihajlović Mihiz“ iz Iriga pripremiće neki od vojvođanskih specijaliteta. Poslednjih desetak godina intenzivno se razvila proizvodnja kraft piva u Vojvodini, pa će na jednoj od radionica biti govora i o tome kako nastaju piva iz domaće proizvodnje. Takođe, kvalitetna vina naših krajeva biće predstavljena uz kombinaciju sa nekim od tradicionalnih specijaliteta.
U Dečjem sokaku najmlađe posetioce očekuje i ove godine mnogo lepih tadicionalnih igara, takmičenja, a radionice su ove godine u plavoj boji, jer su šljive glavna tema u oba dana. Sve programe sa decom vode strukovni vaspitači.
Na dve pozornice u parku, biće i dobre muzike. Festival počinje prepoznatljivim džez zvucima Aleksandar Dujin Orkestra, a zatim nas očekuju i tamburice. Selekcija mladih tamburaša orkestra Vila će ovogodišnjem izdanju „Ukusa Vojvodine“ dodati još jednu muzičku sliku sačinjenu od odabranih pesama tradicionalne muzike Vojvodine i okruženja. Očekuju nas još u dva festivalska dana i Ceca Palada, vokalna solistkinja Bojana Lazić, gudački orkestar Danube, Banda Drvena, Nevena Reljin, Vanja Manić Matić i Zoran Šandorov, Trio Positano.
Festival je prepoznat i podržan od Grada Novog Sada, kao manifestacija koja doprinosi privrednom, turističkom i kulturnom imidžu Novog Sada i Vojvodine.
Radno vreme Festivala gastronomije „Ukusi Vojvodine“ je od 12 do 20 časova, ulaz je besplatan. Čaše se mogu kupiti na štandu organizatora. Očekuje se prijatna temperatura sa prolaznom oblačnošću i kratkim padavinama, tako da ponesite džemperak i kišobran i prepustite se ukusima i lepoj atmosferi jednog od omiljenih novosadskih festivala.
Detaljnije o programu možete pronaći na zvaničnom sajtu festivala.
-
Pročitajte i...
Lisabon je osvojio titulu najbolje kulinarske destinacije Evrope!
Lisabon je poznat po svojoj bogatoj kulturi, zadivljujućoj arhitekturi, brdovitom pejzažu i, naravno, hrani. Ako ste ikada posetili portugalsku prestonicu, znate da njene ulice počinju da mirišu na slatku vanilu rano ujutru, dok pekari pripremaju serije peciva, uključujući čuveni pastel da nata.
19. međunarodni festival vina Interfest pred novosadskom publikom
Najveći vinski događaj u regionu i jedna od najvažnijih manifestacija u Novom Sadu, međunarodni festival vina Interfest biće održan u svom starom terminu, od 16. do 18. juna na Trgu slobode.
Punoletni Festival vina Interfest pred novosadskom publikom
Najveći vinski događaj u regionu, i jedna od najvažnijih manifestacija u Novom Sadu pre i posle korone, Međunarodni festival vina Interfest održaće se od 1. do 3. jula na Trgu slobode. U godini punoletstva Festivala, izuzetno teške za sve nas, život se polako vraća u svoje tokove, a proizvođači vina izvesno će nam ukazati na najkvalitetnija vina koja su uprkos svemu, brižno odnegovali.
Novogodišnji Ukus fest ovog vikenda
Novogodišnji ukus fest, festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 7. decembra 2019. godine u Beogradu u hotelu Metropol Palace (Bulevar kralja Aleksandra 69) od 11-20 časova.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: