-
Poslednjih 5 pesama
- Kiki Lesendrić - Te noci smo se potukli zbog nje
- Marija Šerifović - Jedan Dobar Razlog
- Dino Dvornik - Tebi pripadam
- Elektricni Orgazam - Da si tako jaka
- Toše Proeski - Veži me za sebe
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krompir sa slaninom i belim lukom
Pripremite danas zapečeni mladi krompir sa belim lukom i slaninom. Ovo je pravo prolećno jelo koje će uz zelenu salatu i mladi luk biti još ukusnije, a mnoge će vratiti u detinjstvo.
Pasta sa lososom
Ovo je pasta koja će vas oduševiti i probuditi sva vaša čula. Uživajte u ovom jednostavnom obroku uz čašu hladne limunade ili kvalitetnog belog vina...
-
Zdravlje
Devet napitaka koje treba da izbegavate ako vodite računa o zdravlju
Neka pića koji mnogi od nas svakodnevno kozumiraju predstavljaju rizik za zdravlje. Možda smatramo da su neka zdravija i bolja opcija od gaziranih pića, ali neki podaci govore suprotno.
Šta tvrdi nauka: Da li je kolagen zaista najmoćniji suplement?
Poslednjih godina kolagen koristi sve veći broj ljudi, a njegovoj popularnosti dodatno doprinose poznate ličnosti i influenseri, svakodnevno promovišući ideju o njegovom čudotvornom dejstvu na nokte, kožu i kosu.
-
Putovanja
Najdinamičniji gradovi sveta: London opet na vrhu, a evo ko ga prati!
Redakcija magazina Time Out donosi pregled najuspešnijih urbanih sredina na osnovu opsežnog istraživanja IESE Cities in Motion indeksa.
Ova udaljena italijanska regija biće domaćin „najčarobnije žurke na svetu“ ove godine
Detour Discotheque je do sada organizovao spektakularne žurke na vrhovima planina i udaljenim ostrvima, a sada stiže u Apuliju!
-
Preporučujemo
Koje su to najčešće greške koje pravimo kad peremo veš u veš mašini?
Iako pranje veša deluje kao rutinska aktivnost, mnogi od nas prave uobičajene greške koje utiču na miris, dugotrajnost i izgled odeće. Jedna od najčešćih zabluda ogleda se u korišćenju previše omekšivača ili deterdženta, kao i u pogrešnom izboru temperature pranja.
Pet biljaka za prelepo prolećno dvorište bez mnogo održavanja
Proleće je pravo vreme da udahnete novi život svom dvorištu – bilo da raspolažete prostranim vrtom ili malim zelenim kutkom. Sadnja biljaka koje ne zahtevaju previše nege odličan je način da oplemenite prostor bez dodatnog opterećenja. Donosimo vam pet idealnih biljaka koje će uneti boju, miris i eleganciju u vaše dvorište, a pritom ne traže mnogo pažnje.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.37 117.19 118.01 CHF 124.22 125.10 125.97 USD 102.31 103.04 103.76
-
6. Festival gastronomije Ukusi Vojvodine
U Limanskom parku u Novom Sadu, 10. i 11. septembra 2022. godine, biće održan 6. Festival gastronomije „Ukusi Vojvodine“.
08-09-2022 | 13:29 | Autor/Izvor: Naxi media-Interfest PR
Foto: Interfest promo
Novosađani, kao i svi drugi ljubitelji dobrih ukusa i posetioci Novog Sada, sa nestrpljenjem iščekuju festival na kojem se uvek nešto lepo pojede i uživa u dobrom društvu uz celodnevne sadržaje. Kao i prethodnih godina, na jednom mestu ih očekuju kvalitetni domaći proizvodi, omiljena vojvođanska jela, ali i dobra zabava za celu porodicu.
Organizatori najavljuju više od 120 izlagača, koji će se predstaviti svojom raznovrsnom ponudom. Posetioci će imati priliku da kupe kravlje i kozje sireve, prave vojvođanske slaninice, kulene i kobasice različitih receptura, domaće zimnice, meda, proizvode od leblebije, bundeve, različite namaze i ulja i još mnogo iznenađenja. Naravno, ni ovog puta neće izostati domaći voćni sokovi i likeri, kvalitetna vina i zanimljiva ponuda kraft piva.
Sladokusce očekuje i dobra domaća kuhinja, prvenstveno gulaši, paprikaši, pečene kobasice, škembići, pasulj, jela od kupusa, jela od testa, kao veliki broj poslastica iz brižljivo čuvanih recepata. Kao i do sada, predstaviće se pojedinačna poljoprivredna gazdinstava i male preduzetničke radnje, restorani, udruženja žena iz cele Vojvodine, lokalne akcione grupe i turistička udruženja. Turističke organizacije Bačke Palanke, Sremskih Karlovaca i Žablja predstaviće svoju gastro i vinsku ponudu, a Novi Sad će nastupiti sa proizvođačima poznate begečke šargarepe, organskom proizvodnjom i fruškogorskim medom, ali i sa vinima Novosadskog vinskog puta.
U okviru kulinarskih radionica, kojih će i ove godine biti šest, predstaviće se Aktiv žena Vojvodine „Vojvođanka“ sa jelima od testa, proizvođači udruženja Organski Novi Sad sa satarašom i pričom o novosadskoj organskoj sceni, nastavnici i učenici Srednje stručne škole „Borivoj Mihajlović Mihiz“ iz Iriga pripremiće neki od vojvođanskih specijaliteta. Poslednjih desetak godina intenzivno se razvila proizvodnja kraft piva u Vojvodini, pa će na jednoj od radionica biti govora i o tome kako nastaju piva iz domaće proizvodnje. Takođe, kvalitetna vina naših krajeva biće predstavljena uz kombinaciju sa nekim od tradicionalnih specijaliteta.
U Dečjem sokaku najmlađe posetioce očekuje i ove godine mnogo lepih tadicionalnih igara, takmičenja, a radionice su ove godine u plavoj boji, jer su šljive glavna tema u oba dana. Sve programe sa decom vode strukovni vaspitači.
Na dve pozornice u parku, biće i dobre muzike. Festival počinje prepoznatljivim džez zvucima Aleksandar Dujin Orkestra, a zatim nas očekuju i tamburice. Selekcija mladih tamburaša orkestra Vila će ovogodišnjem izdanju „Ukusa Vojvodine“ dodati još jednu muzičku sliku sačinjenu od odabranih pesama tradicionalne muzike Vojvodine i okruženja. Očekuju nas još u dva festivalska dana i Ceca Palada, vokalna solistkinja Bojana Lazić, gudački orkestar Danube, Banda Drvena, Nevena Reljin, Vanja Manić Matić i Zoran Šandorov, Trio Positano.
Festival je prepoznat i podržan od Grada Novog Sada, kao manifestacija koja doprinosi privrednom, turističkom i kulturnom imidžu Novog Sada i Vojvodine.
Radno vreme Festivala gastronomije „Ukusi Vojvodine“ je od 12 do 20 časova, ulaz je besplatan. Čaše se mogu kupiti na štandu organizatora. Očekuje se prijatna temperatura sa prolaznom oblačnošću i kratkim padavinama, tako da ponesite džemperak i kišobran i prepustite se ukusima i lepoj atmosferi jednog od omiljenih novosadskih festivala.
Detaljnije o programu možete pronaći na zvaničnom sajtu festivala.
-
Pročitajte i...
Lisabon je osvojio titulu najbolje kulinarske destinacije Evrope!
Lisabon je poznat po svojoj bogatoj kulturi, zadivljujućoj arhitekturi, brdovitom pejzažu i, naravno, hrani. Ako ste ikada posetili portugalsku prestonicu, znate da njene ulice počinju da mirišu na slatku vanilu rano ujutru, dok pekari pripremaju serije peciva, uključujući čuveni pastel da nata.
19. međunarodni festival vina Interfest pred novosadskom publikom
Najveći vinski događaj u regionu i jedna od najvažnijih manifestacija u Novom Sadu, međunarodni festival vina Interfest biće održan u svom starom terminu, od 16. do 18. juna na Trgu slobode.
Punoletni Festival vina Interfest pred novosadskom publikom
Najveći vinski događaj u regionu, i jedna od najvažnijih manifestacija u Novom Sadu pre i posle korone, Međunarodni festival vina Interfest održaće se od 1. do 3. jula na Trgu slobode. U godini punoletstva Festivala, izuzetno teške za sve nas, život se polako vraća u svoje tokove, a proizvođači vina izvesno će nam ukazati na najkvalitetnija vina koja su uprkos svemu, brižno odnegovali.
Novogodišnji Ukus fest ovog vikenda
Novogodišnji ukus fest, festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 7. decembra 2019. godine u Beogradu u hotelu Metropol Palace (Bulevar kralja Aleksandra 69) od 11-20 časova.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: