Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Bajaga - Lepa Janja ribareva kći

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Bajaga - Lepa Janja ribareva kći
    2. Zana - Mladicu moj
    3. Vlado Georgiev - Mi nismo mi
    4. Riblja čorba - Gde si u ovom glupom hotelu
    5. Denis & Denis - Ja sam lazljiva
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Severina - Ponedeljak - Mojih 50
    2. 15. novembar - 1 - Dodir noći
    3. 15. novembar - 2 - Dodir noći
    4. 15. novembar - 3 - Dodir noći
    5. Sanja Doležal - Petak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Karađorđeva šnicla Karađorđeva šnicla

    Ručak za prave gurmane.

    Čokoladni trouglići Čokoladni trouglići

    Recept koji će oduševiti sve ljubitelje čokoladnih poslastica.

  • Delta city
  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.66 117.48 118.31
    CHF 106.37 107.12 107.87
    USD 105.27 106.01 106.75
  • Povezani članci
  • Mus: Uživajte u izobilju ukusa

    Mus je poslastica koja se priprema lako i brzo i može se konzumirati u svako doba. Donosimo vam nekoliko varijanti ovog deserta.




    16-11-2016 | 12:34 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-Yastremska

     

    Mus od crne čokolade

    Sastojci:
    - 200 g čokolade (sa najmanje 70% kakaa)
    - 5 jaja
    - 150 g šećera
    - 125 ml slatke pavlake

    Priprema: Čokoladu iseći na komadiće i otopiti na pari.Odvojiti belance od žumanaca. Od belanca ulupati čvrst sneg i postupno dodajte 100 g šećera. Slatku pavlaku istući u šlag. Na pari izmiksati žumance, 2 kašike vruće vode i 50 g šećera dok se ne dobije čvrsta masa u koju se postupno dodaju otopljena čokolada (i eventualni dodaci ukusu), zatim dodajte šlag i na kraju sneg. Mus potom mora 4-5 sati da odstoji u frižideru. Za dekoraciju se preporučuju komadići tamne i bele čokolade ili listići mente.

    Mus od bele čokolade:

    Sastojci:
    - 40 g bele čokolade,
    - 60 g neutralne pavlake,
    - 1/4 žumanceta,
    - 10 g putera,
    - 10 g Amaretto likera.

    Priprema: Mutiti sve sastojke na pari 40 minuta. Posle toga ostaviti da se ohladi u frižideru.

    Mus od meda

    Sastojci:
     - 40 g meda,
     - 1/4 žumanceta,
     - 10 g šećera,  
     - 30 g neutralne pavlake,
     - vanilin šećer, želatin,
     - 40 g slatke pavlake. 


    Priprema: Med, žumance, šećer, neutralnu pavlaku, vanilin šećer i želatin mutiti na pari, uz stalno mešanje 30 minuta. Kad masa dobije glatku teksturu, naglo je ohladiti pomoću druge posude sa ledom i nakon toga sjediniti sa umućenom slatkom pavlakom. Ostaviti u frižider da se stegne.

  • Pročitajte i...
    Čokoladni trouglići Čokoladni trouglići

    Recept koji će oduševiti sve ljubitelje čokoladnih poslastica.

    Sutlijaš sa karamel prelivom Sutlijaš sa karamel prelivom

    Brzi desert koji se lako priprema.

    Pita od bundeve Pita od bundeve

    Jesen ne može proći bez ove poslastice.

    Domaći koh Domaći koh

    U susret vikendu, napravite kolač za celu porodicu.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: