Bus plus kartice : Kako i gde izvaditi

Rok za izdavanje novih "Bus plus" kartica produžen je do 1. februara 2012. godine.

Autor/izvor: Naxi media
Datum objave: 04.01.2012. - 00:28:00

Bus puls kartice : Kako i gde izvaditi

Shodno produžetku roka za izdavanje novih kartica, saopšteno je da će tokom januara još moći da se koriste stare povlastice uz markice i personalizovane "bus plus" kartice uz markice. Sugrađanima starijim od 65 godina omogućeno je da i prvog meseca 2012. godine koriste staru povlasticu uz kontrolnu markicu iz 2011. godine.
Šta je sve potrebno kako bi se izvadila "Bus plus" kartica?
Zaposlenima su potrebne kopija lične karte koju prilažu i lična karta na uvid. Učenici i studenti mogu dobiti nove kartice uz potvrdu ili overen zahtev o pohađanju škole i fakulteta, a nezaposlenima je potrebna fotokopija lične karte i potvrda Nacionalne službe za zapošljavanje da je osoba nezaposlena. Penzioneri karticu mogu izvaditi uz fotokopiju lične karte i PIO potvrdu, dok su invalidima potrebni fotokopija lične karte i rešenje nadležnog organa o invalidnosti.
Cena izdavanja personalizovane kartice je 250 dinara i važi tri godine.
Lokacije na kojima se mogu izvaditi kartice:
Prodajna mesta "Bus plus" nalaze se u prodavnicama "Tempo" na Vilinim vodama bb i na Autoputu u Bloku 53, kao i u poslovnicama "MTS" - a na Trgu Nikole Pašića 7, Obilićevom vencu, u Bulevaru umetnosti 16a, Bulevaru kralja Aleksandra 84, u Požeškoj 66."Bus Plus" karte se izdaju i na prodajnim mestima GSP-a u Skenderbegovoj, Deligradskoj i na Trgu Republike, kao i na autobuskim stanicama "Laste" u Mladenovcu, Obrenovcu, Lazarevcu, Barajevu i Sopotu. Karte se mogu izvaditi i u filijalama "Erste banke" u ulicama Jurija Gagarina 32, Ratka Mitrovića 158 i Knez Mihailovoj 36, Save Maškovića 3-5 i Birčaninovoj 37. Kako bi se ubrzao proces i smanjile gužve otvoreno je još deset šaltera u "Beograđanki", što trenutno broji 30 šaltera u ovoj zgradi. Takođe, otvorena su još dva šaltera u GSP-u u Skender Begovoj 47.
Za dopunu kartica biće otovreno 800 mesta  (u kioscima "Future", "Štampe" i privatnim samostalnim radnjama), na kojima će sredinom januara biti omogućena kupovina i nepersonalizovanih plastičnih i papirnih kartica, a od 25. januara sugrađanima će biti omogućeno da ih dopunjuju.
Kontrolu putnika u novom sistemu obavljaće kontrolori opremljeni aparatima za kontrolu kartica. Ovi uređaji vrše proveru validnosti karata i informišu kontrolora da li je putnik overio karticu.

Kontaktiraj nas