Slušate: Noć uz Naxi

Pesma: Zdravko Čolić - Okano

Noć uz Naxi
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Zvezde Naxi podkasta: Igor Todorović nam donosi priče o modi na nesvakidašnji način

  NAXI radio pokrenuo je digitalnu radio revoluciju lansiravši najnoviju aplikaciju na kojoj se pored digitalnih stanica nalaze zanimljivi podkasti. Još jedan takav podkast koji sa ponosom predstavljamo je i "Modni podkast" čiji je domaćin jedan od naših najistaknutijih modnih kreatora i modnih stručnjaka Igor Todorović.
  17-11-2023 | 11:59 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Naxi media

   

  Igor Todorović je rođen u Beogradu. Već od malih nogu bio je okružen umetničkim uticajima, pa tako ne čudi njegova odluka da upiše i završavi srednju školu za dizajn, specijalizirajući se u grafičkom dizajnu. Nastavljajući svoje umetničko usavršavanje, kasnije upisuje i studije modnog dizajna u Italiji, gde je uspešno završio Visoku modu na Koefia akademiji u Rimu.


  Tokom svojih studija, aktivno je učestvovao na brojnim konkursima, osvajajući nagrade za svoj izuzetan rad. Po povratku u Beograd, ostavlja značajan trag u modnom svetu kroz kreiranje brenda obuće Joshua, čiji dizajn potpisuje tokom nekoliko godina. Zatim, svoju kreativnost usmerava ka svetu medija, započinjući profesionalnu karijeru kao prvi srpski modni urednik u časopisima Man's Health i Cosmopolitan.


  Na pitanje šta ga je motivisalo da pokrene modni podkast na Naxi player-u Igor Todorović je odgovorio da je podkast pruža mogućnost da se direktno komunicira, odnosno da se podele informacije koje je teže deliti na druge načine.


  "Podkast nam daje jednu novu dimenziju komunikacije, a u okviru ove forme želim da se suštinski bavimo temom - šta je to moda. Ljudi veruju da je to manifestacija, a moda je apsolutna i bezuslovna kraljica neverbalne komunikacije i voleo bih da kroz podkast slušaoci shvate da moda komunicira čak i kada ćuti, u svakom svom segmentu, pa i najmanjem, od pamtiveka moda je govorila mnogo više nego što je pokazivala", objašnjava Todorović.


  Istakao je da ne postoji nijedan modni trend koji bi voleo da zaboravi, objasnivši da je moda jedan veliki pazl, u kojem svaki trend ostavi trag i ukoliko se pravilno koristi i prepozna i nekoj novoj modnoj interpretaciji, može da bude deo nekih novih trendova.

  "Moda je jedan veliki okultni kontejner svega što se dešavalo desetinama i stotinama godina unazad i ako bismo neki trend izostavili, metaforički bismo mogli da kažemo da joj "fali jedno dugme". Istovremeno moda boji i reflektuje sve društvene norme i kretanja i kao takva veoma je društveno značajna. Ona je bila deo i društvenih i ekonomskih pitanja i promena, čak i deo ratova. Neke priče su velike i lepe i neophodno ih je kao takve preneti ljudima na pravi način", pojasnio je Igor.


  Na pitanja koji je to najveći modni greh koji možemo da počinimo i koji je najkraći modni savet koji može da nam da Igor je dao sličan odgovor.


  "Najveći modni greh je kada pratite druge, a nemate sliku samog sebe. Zabluda je mnogo, a moda je loš saputnik na tom putu. Staviti sebe u kontekst mode, to je savet. Mnogi dizajneri su govorili da nije važna haljina, nego da je važna žena. Važno je da budete svoji", zaključio je poznati modni dizajner.  U okviru "Modnog podkasta" koji nam je pripremio Igor Todorović slušaoci će moći da otkriju kako su se srpske žene oblačile kroz istoriju, kako možemo da definišemo tip ličnosti prema načinu odevanja, kako je nastao Vogue i kakvu ulogu ova modna biblija ima za različita društva u istorijskom i društvenom kontekstu i još mnogo toga...

  "Modni podkast" možete da slušate ako preuzmete novu NAXI Player aplikaciju koja je dostupna na Google Play ili App Store.

   

   

   

 • Pročitajte i...
  Đorđe Zvezde Naxi podkasta: Đorđe Milutinović nam donosi muzičke priče koje još uvek nismo čuli

  NAXI radio je lansirao najnoviju aplikaciju Naxi player, na kojoj se pored digitalnih stanica nalaze zanimljivi podkasti. "My Way" je još jedan podkast koji s ponosom predstavljamo, a vodi ga Đorđe Milutinović, koji je više od pet decenija proveo u kulturi, organizujući koncerte najvećih regionalnih i svetskih muzičkih zvezda.

  Jelena Gavrilović Najlepše bajke sveta: Zakoračite u svet mašte sa Jelenom Gavrilović

  NAXI radio, lansirao je novu aplikaciju, Naxi player. Pored digitalnih stanica, na Naxi Player-u se nalaze i fantastični podkasti, ali i kutak za naše najmlađe - jedinstven projekat koji je okupio sjajne glumce čiji je zadatak da nam pročitaju najlepše bajke sveta i priče za laku noć. Jedna od njih je i glumica Jelena Gavrilović, koja nam donosi "Ivicu i Maricu", "Snežanu i sedam patuljaka" i "Čardak ni na nebu ni na zemlji" u novom, jedinstvenom ruhu...

  Jelena Janjić Zvezde Naxi podkasta: Jelena Janjić želi da svako od nas pronađe svoje SIGURNO MESTO

  NAXI radio je pokrenuo digitalnu revoluciju lansiranjem svoje najnovije aplikacije. Osim digitalnih stanica, aplikacija sadrži i sjajne podkaste. Jedan od njih, posvećen najosetljivijim temama, naziva se "Moje sigurno mesto". Voditeljka ovog podkasta je Jelena Janjić, master pedagog i sistemski porodični psihoterapeut.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: