Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Ana Stanić - Grad

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • Zvezde Naxi podkasta: Đorđe Milutinović nam donosi muzičke priče koje još uvek nismo čuli

  NAXI radio je lansirao najnoviju aplikaciju Naxi player, na kojoj se pored digitalnih stanica nalaze zanimljivi podkasti. "My Way" je još jedan podkast koji s ponosom predstavljamo, a vodi ga Đorđe Milutinović, koji je više od pet decenija proveo u kulturi, organizujući koncerte najvećih regionalnih i svetskih muzičkih zvezda.
  08-12-2023 | 15:20 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Naxi media

   

  Đorđe Milutinović, rođen je u Beogradu 27. janura 1952. godine. Započeo je svoju bogatu karijeru 1973. u Domu omladine, a potom je radio u Jugokoncertu, OKUD "Ivo Lola Ribar" i "Sava centru".


  Tokom svoje pozicije, kao šef koncertne agencije u "Sava centru" od 1989. do 2006. godine, ugovorio je i realizovao gostovanja više od 650 umetnika iz celog sveta, uključujući imena poput James Browna, Jerry Lee Lewisa, Dizzy Gillespiea, Paca de Lucie, Ray Charlesa, Herbie Hancocka, BB Kinga, Roxy Musica, Lou Reeda i mnogih drugih.


  Foto: Bigstock, zamrznutitonovi

   
  "U svojoj karijeri sam imao triple 1000, preko 1000 otpevanih, organizovanih i odslušanih koncerata. A svaki, baš svaki je imao svoju priču, svoju draž i svoj izazov. Ne mogu da se opredelim ni za jednu priču, ni za jedan događaj, svi su dragi kamenčići, odnosno, kamenčine, u mozaiku mog profesionalnog života", na početku razgovora je rekao Đorđe, donoseći odgovor na pitanje da li postoji neki događaj koji bi posebno voleo da podeli sa slušaocima.


  On je dodao i da ga je višedecenijska poslovna i prijateljska saradnja sa Majom Rakovic, vlasnicom Naxi radia motivisala da zakorači u jednu novu priču i podeli svoja bogata iskustva sa slušaocima podkasta.


  "Maja je znala koliko je lep, dinamičan, ali i stresan posao promotera kojim sam se bavio tokom celog radnog veka i bilo nam je dovoljno pola minuta da dogovorimo saradnju", rekao je Milutinović.


  Na pitanje šta je uticalo na njega da odabere ovakakav životni i poslovni put Đorđe je rekao da se sve bitno u njegovoj profesionalnoj karijeri desilo slučajno.


  "Neko je rekao za slučaj da je ‘to aktivnost Boga kada želi da ostane anoniman'. Neko bi rekao da je to sve sudbina. Kako god to nazvao, ali trenuci u životu i skup nekih slučajnosti su odredili moju karijeru, navešću samo dva, prvi je dolazak u hor ‘’OKUD IVO LOLA RIBAR’’ 1970 godine, a drugi je početak angažovanja na prevođenju i organizaciji Belgrade Newport Jazz Festivala, pri Domu Omladine Beograda 1973 godine".


  Foto, Bigstock, melis


  Milutinović ističe i da mu je jako teško da izdvoji najdraži i najznačajniji koncert koji je organizovao.


  "Možda spomenem ipak nekoliko: Nigel Kennedy (11 puta ga promovisao), ali izdvojio bih prvi koncert inostranog umetnika, 17 dana po završetku bombardovanja 1999. godine. Naravno, tu su i Leonard Cohen, Bryan Ferry, James Brown, turneja po Kini i Mongoliji 1972 god, turneja po USA i Kanadi, 57 koncerata( tri meseca trajanje)", prisetio se Đorđe Milutinović.


  Čovek koji u toku višedecenijske karijere primio mnogobrojne nagrade ističe da mu je ipak najveća nagrada koju je dobio zadovoljstvo publike.


  "Zadovoljstvo publike posle koncerata u vreme kada je to bilo teško raditi, lična pisma umetnika koji se zahvaljuju na svemu učinjenom, a takva komunikacija je retka u show biznisu, prepoznavanje nepoznatih ljudi na ulicama Beograda, Niša, Novog Sada… I zahvalnost za urađene koncerte i način na koji su promovisani, kako koncerti tako i naša zemlja, to je najveća nagrada", zaključio je Đorđe Milutinović.


  U podkastu "My Way", Đorđe nam donosi neke nove, nikada ranije ispričane muzičke priče i anegdote... Istovremeno ćemo saznati kako izgleda organizacija 57 koncerata širom Amerike, zašto je Nigel Kennedy veliki prijatelj, ali i kako je to "kad sve krene naopako"...


  Ovaj, ali i druge mnogobrojne podkaste možete da slušate ako preuzmete novu NAXI Player aplikaciju koja je dostupna na Google Play ili App Store.

   

 • Pročitajte i...
  Najlepše bajke sveta: Miona Marković i stara priča o potrebi da volimo i budemo voljeni Najlepše bajke sveta: Miona Marković i stara priča o potrebi da volimo i budemo voljeni

  Na aplikaciji Naxi player postoji poseban kutak za najmlađe u kojem su smeštene najlepše bajke, priče i basne, a čitaju ih naši popularni i proslavljeni glumci. Miona Marković je imala sjajan zadatak, da nam pročita jednu staru i poučnu narodnu bajku.

  Zvezde Naxi podkasta: Danja Mataruga i priče o kulturi i umetnosti koje nas inspirišu Zvezde Naxi podkasta: Danja Mataruga i priče o kulturi i umetnosti koje nas inspirišu

  “Tragom inspiracije” naziv je novog podkasta na aplikaciji Naxi player. Danja Mataruga vodi nas na zabavno putovanje na kojem obrađuje teme kulture, umetnosti i nauke na potpuno nov i autentičan način. Sve priče su zanimljive i inspirativne, pa verujemo da će nadahnuti i one koji ranije nisu imali afinitet prema sličnim sadržajima.

  Najlepše bajke sveta: Zlatija Ocokoljić Ivanović i njena priča o ljubavi, veri i neodustajanju Najlepše bajke sveta: Zlatija Ocokoljić Ivanović i njena priča o ljubavi, veri i neodustajanju

  Na aplikaciji Naxi player postoji jedan poseban kutak za najmlađe. U njemu su smeštene najlepše bajke, basne i priče za decu, a čitaju ih naši popularni i proslavljeni glumci. Zlatija Ocokljić nam čita "Palčicu", predivnu bajku isprepletanu emocijama koja šalje jedinstvenu poruku o veri i istrajnosti.

  Zvezde Naxi podkasta: Zavirimo u Zvezde Naxi podkasta: Zavirimo u "Svetino kazanče" koje budi i emocije i inspiraciju

  "Svetino kazanče" jedan je od podkasta koji se nalaze na najnovijoj Naxi aplikaciji, Naxi player-u. Simboličan naziv već budi sva čula i izaziva interesovanje, a vodi ga dugogodišnji radijski voditelj Svetislav Stefanović.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: