Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Film - Sjećam se prvog poljupca

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Film - Sjećam se prvog poljupca
    2. Djordje Balašević - Andjela (Moja je draga vestica)
    3. Tony Cetinski - Jednom u zivotu
    4. Crvena jabuka - To Mi Radi
    5. Bajaga - Muzika na struju
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Miloš Nadaždin - Petak - Mojih 50
    2. 25. jul - 1 - Dodir noći
    3. 25. jul - 2 - Dodir noći
    4. 25. jul - 3 - Dodir noći
    5. Miloš Nadaždin - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Čorba sa piletinom i pečurkama Čorba sa piletinom i pečurkama

    Moguće je da čorbu sa piletinom i čorbu sa pečurkama već pripremate, ali ako do danas niste probali da spojite ove ukuse, pravo je vreme da probate.

    Fantastični lešnik mafini! Fantastični lešnik mafini!

    Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.

  • Zdravlje
    Ambliopija ili Ambliopija ili "Lenje oko": Simptomi i na koja stanja sve može da ukaže?

    Lenje oko ili ambliopija je veoma čest problem sa vidom koji utiče na oči. Međutim, to takođe može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, Parkinsonova bolest i srčana oboljenja.

    Vaša boja noktiju na nogama kao pokazatelj zdravstvenog stanja Vaša boja noktiju na nogama kao pokazatelj zdravstvenog stanja

    Bledi nokti su uobičajen znak starenja, tako da ljudi stariji od 60 godina ne bi trebalo previše da brinu o tome. Ali takvi nokti ponekad mogu da ukažu na lošu cirkulaciju, anemiju ili neuhranjenost.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Možda niste znali, ali postoji zemlja u kojoj godina traje 13 meseci! Možda niste znali, ali postoji zemlja u kojoj godina traje 13 meseci!

    Etiopija, zemlja sa 13 meseci u godini, možda nije na vrhu vaše liste turističkih destinacija, ali ima mnogo toga da ponudi. Njena prirodna čuda, bogata istorija i retke vrste divljih životinja čine je idealnom destinacijom za sve avanturiste. Poseta Etiopiji je kao putovanje kroz vreme.

    Stari grad Antalije: Posetite Kaleiči! Stari grad Antalije: Posetite Kaleiči!

    Stari grad u Antaliji, poznat i kao Kaleiçi, predstavlja srce i dušu grada. Ispunjen mnogobrojnim prodavnčicama, gde uglavnom možete kupiti ćilime i suvenire, predivnim restoranima, ali i fantastičnim spomenicima, ovo sjajno mesto oduševljava turiste godinama unazad.

  • Preporučujemo
    Uz pomoć baterijske lampe proverite da li vaš frižider radi pravilno Uz pomoć baterijske lampe proverite da li vaš frižider radi pravilno

    Ako primetite da hrana koja stoji u frižideru nije dovoljno hladna, obavezno proverite efikasnost vašeg frižidera.

    Brzi trik za besprekorno staklo: Rešite se mrlja uz pomoć pirinča Brzi trik za besprekorno staklo: Rešite se mrlja uz pomoć pirinča

    Mrlje na staklenim posudama mogu da budu tvrdokorne i uporne, ali postoji trik koji će vam olakšati posao. Uz samo nekoliko sastojaka koje već imate kod kuće, možete efikasno ukloniti mrlje i osvežiti vaše staklo.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.25 117.07 117.89
    CHF 121.46 122.32 123.17
    USD 107.04 107.79 108.54
  • Povezani članci
  • Zdrav obrok: Supa od paradajza

    Tokom toplih dana ovo jelo će vas okrepiti i doneti dodatnu energiju.




    30-05-2024 | 12:32 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, kjekol

     

    Sastojci:


    1 kg zrelog paradajza

    1 srednji luk

    2 čena belog luka

    2 šargarepe

    1 krompir (opciono, za gušću supu)

    1 litar bujona od povrća ili vode

    2 kašike maslinovog ulja

    So i biber po ukusu

    Prstohvat šećera (opciono, za balansiranje kiselosti paradajza)

    Svež bosiljak ili peršun za dekoraciju

    Kisela pavlaka ili grčki jogurt za serviranje (opciono)

    Priprema:


    Paradajz operite, oljuštite i iseckajte na komade. Luk, beli luk, šargarepu i krompir ogulite i sitno iseckajte. U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckan luk i pržite dok ne postane staklast (oko 5 minuta). Zatim dodajte beli luk i pržite još oko 1 minut. Dodajte iseckanu šargarepu i krompir. Kratko pržite povrće, oko 5 minuta. Dodajte paradajz i sve zajedno kuvajte još nekoliko minuta, dok paradajz ne pusti sok. Sipajte bujon ili vodu, dodajte so i biber po ukusu i prstohvat šećera ako koristite. Pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri oko 20-30 minuta, dok povrće ne omekša. Kada je povrće skuvano, skinite supu sa vatre i ostavite da se malo prohladi. Koristeći štapni blender ili običan blender, izblendajte supu dok ne postane glatka. Ako želite gušću supu, blendirajte duže, a za ređu, dodajte još bujona ili vode. Vratite supu na vatru da se još jednom zagreje, po potrebi dodatno začinite solju i biberom. Poslužite toplu supu, ukrašenu svežim bosiljkom ili peršunom i po želji dodajte kašiku kisele pavlake ili grčkog jogurta.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Čorba Čorba sa piletinom i pečurkama

    Moguće je da čorbu sa piletinom i čorbu sa pečurkama već pripremate, ali ako do danas niste probali da spojite ove ukuse, pravo je vreme da probate.

    Mafini Fantastični lešnik mafini!

    Ljubiteljima mafina posebno će se dopasti fantastična kombinacija lešnika i čokalade. Ako imate dovoljno vremena probajte da pripremite ovaj slatkiš već danas.

    Pasta Hladna pasta sa povrćem

    Za ovaj zdrav obrok vam je potrebno najviše 15 minuta, što je idealno ako mrzite da kuvate kada je napolju veoma toplo. Ako ste skeptični jer je reč o hladnoj pasti, nemojte da brinete, jer će vas ukus oduševiti i baš ovakav obrok će vas osvežiti.

    Kolac Bounty letnji kolač

    Ova poslastica će očarati sve ljubitelje kokosa. Tokom vrelih letnjih dana servirajte popularni kolač uz hladan čaj od breske i voćnu salatu od ananasa za pun ugođaj.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: