Slušate: Dan sa Danijelom Milošević

Pesma: Atomsko Sklonište - Treba Imat Dusu

Dan sa Danijelom Milošević
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Atomsko Sklonište - Treba Imat Dusu
    2. Jelena Tomašević - Okeani
    3. Doris Dragović - Moram
    4. Bijelo dugme - Nakon svih ovih godina
    5. Vlado Georgiev - Ako mi lose krene
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Maja Čampar - Sreda - Mojih 50
    2. 25. mart - 1 - Dodir noći
    3. 25. mart - 2 - Dodir noći
    4. 25. mart - 3 - Dodir noći
    5. Maja Čampar - Utorak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Namaz od crnih maslina Namaz od crnih maslina

    Ako želite jednostavan i zdrav namaz, a još uvek niste probali ovaj od crnih maslina iznendićete se koliko ga je lako napraviti, ali i koliko je ukusan.

    Proteinske palačinke sa bananom! Proteinske palačinke sa bananom!

    Zamenite poznatu poslasticu zdravijom verzijom čiji će vam se ukus sigurno svideti.

  • Zdravlje
    Izbegnite karijes: Osam namirnica koje oštećuju zube Izbegnite karijes: Osam namirnica koje oštećuju zube

    Briga o zubima zahteva pažnju i negu, a određene namirnice mogu značajno doprineti njihovom oštećenju. U nastavku saznajte koje su to namirnice i kako mogu uticati na zdravlje vaših zuba.

    Ojačajte imunitet već od jutra: Čen belog luka kao saveznik zdravlja Ojačajte imunitet već od jutra: Čen belog luka kao saveznik zdravlja

    Čen belog luka na početku dana pruža odličan doprinos zdravlju, a poznato je da ova biljka ima niz blagotvornih svojstava.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Najskuplje zemlje za putovanje u 2025. godini! Najskuplje zemlje za putovanje u 2025. godini!

    Novo istraživanje rangiralo je prosečne dnevne budžete u 131 zemlji sveta, a ove destinacije su se našle na samom vrhu liste.

    Ne volite gužvu na putovanjima? Ove destinacije su pravi izbor za vas Ne volite gužvu na putovanjima? Ove destinacije su pravi izbor za vas

    Ako želite da izbegnete gužve na putovanjima, možda bi trebalo da razmislite o poseti manje poznatim, ali jednako zanimljivim evropskim destinacijama koje pružaju priliku za pravi relaksirajući odmor.

  • Preporučujemo
    Da li znate zašto bi trebalo da ubacite nekoliko kockica leda u sušilicu? Da li znate zašto bi trebalo da ubacite nekoliko kockica leda u sušilicu?

    Mnogima je poznata situacija kada oprana garderoba danima stoji zgužvana u nekom ćošku, čekajući peglanje. Ako ste i vi među onima koji ne vole da peglaju, ovaj jednostavan trik sa ledom mogao bi da vam olakša posao. Sve što vam je potrebno su sušilica, nekoliko kockica leda i izgužvani komad odeće.

    Oživite sjaj starog srebrnog nakita! Oživite sjaj starog srebrnog nakita!

    Srebrni nakit s vremenom može da izgubi svoj prepoznatljiv sjaj i završi zaboravljen u kutiji, čuvan samo kao uspomena. Ipak, uz jednostavno čišćenje, ovaj nakit lako možete vratiti u upotrebu i ponovo nositi kao omiljeni modni detalj. Dobra vest je da je ceo postupak lakši nego što mislite.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.40 117.22 118.04
    CHF 122.35 123.21 124.07
    USD 108.08 108.84 109.60
  • Povezani članci
  • Zdrav obrok: Supa od paradajza

    Tokom toplih dana ovo jelo će vas okrepiti i doneti dodatnu energiju.




    30-05-2024 | 12:32 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, kjekol

     

    Sastojci:


    1 kg zrelog paradajza

    1 srednji luk

    2 čena belog luka

    2 šargarepe

    1 krompir (opciono, za gušću supu)

    1 litar bujona od povrća ili vode

    2 kašike maslinovog ulja

    So i biber po ukusu

    Prstohvat šećera (opciono, za balansiranje kiselosti paradajza)

    Svež bosiljak ili peršun za dekoraciju

    Kisela pavlaka ili grčki jogurt za serviranje (opciono)

    Priprema:


    Paradajz operite, oljuštite i iseckajte na komade. Luk, beli luk, šargarepu i krompir ogulite i sitno iseckajte. U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckan luk i pržite dok ne postane staklast (oko 5 minuta). Zatim dodajte beli luk i pržite još oko 1 minut. Dodajte iseckanu šargarepu i krompir. Kratko pržite povrće, oko 5 minuta. Dodajte paradajz i sve zajedno kuvajte još nekoliko minuta, dok paradajz ne pusti sok. Sipajte bujon ili vodu, dodajte so i biber po ukusu i prstohvat šećera ako koristite. Pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri oko 20-30 minuta, dok povrće ne omekša. Kada je povrće skuvano, skinite supu sa vatre i ostavite da se malo prohladi. Koristeći štapni blender ili običan blender, izblendajte supu dok ne postane glatka. Ako želite gušću supu, blendirajte duže, a za ređu, dodajte još bujona ili vode. Vratite supu na vatru da se još jednom zagreje, po potrebi dodatno začinite solju i biberom. Poslužite toplu supu, ukrašenu svežim bosiljkom ili peršunom i po želji dodajte kašiku kisele pavlake ili grčkog jogurta.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Namaz od maslina Namaz od crnih maslina

    Ako želite jednostavan i zdrav namaz, a još uvek niste probali ovaj od crnih maslina iznendićete se koliko ga je lako napraviti, ali i koliko je ukusan.

    Proteinske palačinke sa bananom! Proteinske palačinke sa bananom!

    Zamenite poznatu poslasticu zdravijom verzijom čiji će vam se ukus sigurno svideti.

    Pirinač Kako da pripremite savršen pirinač koji se ne lepi za šerpu?

    Pirinač je jedna od najpopularnijih namirnica na svetu. Svoju popularnost duguje činjenici da je odličan dodatak jelima, a ujedno i sastavni deo mnogih neobičnih jela. Međutim, neki izbegavaju da ga prave jer se često lepi za tiganj, dok drugi imaju problem jer ostane raskuvan i loše strukture.

    Mekane pljeskavice od oslića Mekane pljeskavice od oslića

    Savršen izbor za decu koja baš i ne vole ribu, ali isto tako idealna opcija za ručak na poslu ili "brzinsku" večeru kada vam ponestane ideja. Budite sigurni da će vas ove riblje pljeskavice oduševiti.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: