-
Poslednjih 5 pesama
- Crvena jabuka - Dao Sam Ti Dusu
- Zdravko Čolić - Šta mi radiš
- Karolina Gočeva - Kad volis
- Riblja čorba - Kad sam bio mlad
- Atomsko Sklonište - Treba Imat Dusu
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
-
Završna konferencija FEST-a: Milutin Čolić dobija ulicu u Beogradu
Poslednjeg dana 48. FEST-a, održana je konferencija za novinare na kojoj su se pristnim predstavnicima medijima obratili predstavnici FEST-a i CEBEF-a: Jugoslav Pantelić, umetnički direktor festivala, Darja Bajić, izvršni producent festivala, Ivan Karl, sekretar za kulturu grada Beograda i Damir Handanović, v.d. direktora CEBEF-a i predsednik Odbora festivala.
08-03-2020 | 21:07 | Autor/Izvor: Naxi media-FEST PRESS-www.fest.rs
Foto: Naxi media, Željka Dimić
Na samom početku konferencije saopštene su dve nezvanične nagrade: Nagrada Dinko Tucaković Fipresci žirija otišla je filmu Ponašajte se kao odrasli Koste Gavrasa. Kvir nagradu festivala Merlinka dobio je Filipo Menegeti za film Nas dve.
Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu i predsednik odbora FEST-a, istakao je da je zadovoljan, i da je ovogodišnji festival postavio kalup kako treba da se radi i u narednim godinama, te da je pronađen dobar balans između takmičarskog programa i ostalih celina festivala.
Karl je najavio da će se u septembru ove godine obeležiti 50 godina od osnivanja FEST-a, a tim povodom u Skupštini Grada će biti priređena svečanost na kojoj će se dodeliti 50 plaketa, takozvanih FEST-ovih 50, čime će početi obeležavanje pola veka festivala koje će kulminirati 2022.
On je takođe saopštio da je Komisija za zaštitu spomenika prihvatila inicijativu koja je došla sa FEST-a da jedna ulica u Beogradu ponese ime Milutina Čolića.
Jugoslav Pantelić, umetnički direktor festivala, izjavio je da je više nego zadovoljan: “imali smo sjajne goste, otkrili smo neke nove autore, gledali filmove, razmenjivali iskustva, i uradili sve ono što je potrebno uraditi kad je u pitanju jedan praznik filma.” Istakao je veliko zadovoljstvo što je publika i kritika prepoznala neke filmove, između ostalog filmove malih kinematografija, jer to jeste satisfakcija onoga ko te filmove bira.
Damir Handanović, v.d. direktora CEBEF-a, zahvalio se Jugoslavu na odličnoj selekciji filmova, i svim zaposlenima u CEBEF-u koji su učestvovali u organizaciji. Pomenuo je da je FEST svake godine sve bolji i bolji, i da je posebno zadovoljan što se organizuje mnogo humanitarnih akcija i što se CEBEF ponaša društveno odgovorno.
Darja Bajić, glavna producentkinja festivala, zahvalila se celom timu koji je organizovao ovogodišnji FEST, uključujući i velikom broju volontera, kao i svim partnerima koji su pomogli realizaciju festivala.
-
Pročitajte i...
Omaž Feliniju i proslava filmske umetnost: Počeo je 51. FEST
51. FEST svečano je otvoren večeras u Velikoj sali mts Dvorane uručenjem Beogradskog pobednika za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti Lordanu Zafranoviću, proslavljenom reditelju i Dobrivoju Tanasijeviću - Den Tani, producentu.
Svečano otvoren 50. FEST: Beogradski pobednik Manojloviću i Kusturici
Dodelom priznanja Beogradski pobednik glumcu Predragu Mikiju Manojloviću i reditelju Emiru Kusturici u Velikoj dvorani Kombank dvorane pod sloganom "Novi, hrabri svet" zvanično je počeo 50. FEST, a nakon svečane dodele priznanja usledila je premijera filma "Strahinja Banović" reditelja Stefana Arsenijevića.
Zatvoren 48. FEST: Beogradski pobednik dodeljen Malkoviču
Sinoć je u Kombank dvorani dodelom nagrada najboljim filmovima i autorima svečano zatvoren 48. Beogradski međunarodni filmski festival FEST.
PostFESTum 9. marta
FEST i ove godine dan nakon poslednjeg dana festivala izlazi sa reprizom određenih naslova u okviru programa PostFESTum. Karte se mogu nabaviti na blagajnama dvorana, a program pogledajte u nastavku.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: