Voćni minjoni
Neodoljivi, ukusni i lepo izgledaju!
27-06-2016
|14:48
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 300 g šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenih prepečenih lešnika
- 50 g mlevenog keksa
- 150 g margarina
- 100 g crne čokolade
- 50-100 g istucanog grilijaša
Za dekoraciju
- 400-500 g bele čokolade
- ulje
- gel boje
Priprema: Staviti da provri 300 g šećera sa 100 ml vode i kuvati 2-3 minuta. Dodati 150 g mlevenih oraha, 100 g mlevenih prepečenih lešnika, 50 g mlevenog keksa, 100 g crne čokolade i 150 g margarina. Dodala sam i malo istucanog grilijaša sa lešnicima koji mi je ostao kao višak pri pravljenju kolača (možda 50-100 g). Dobro izmešati i još toplo oblikovati pravougaonik ili kvadrat debljine 2-3 cm na ravnoj površini kao bajaderu.
Hladno seći na kockice 3x3 cmi staviti u zamrzivač 15-ak minuta. Na pari otopiti belu čokoladu (na 100 g čokolade dodati 2 kašike ulja). Prohladiti je i skoro hladnu, ali još tečnu potapati kockice. U ostatak čokolade dodati malo crne pa ćete dobiti boju bele kafe. Za narandžastu i zelenu boju dodavala sam malo gel boje Eterika-Trstenik. Linije i tačkice su takođe od bele čokolade. Uzeti kesicu kojoj se odseče jedan ugao tako da se dobije rupica prečnika oko 1 mm ( najbolje su zip kesice od sjaja), naspe tečna čokolada bela ili obojena i tada se igrajte bojama, linijama, tačkama...