Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Parni Valjak - Uhvati Ritam

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
 • Poslednjih 5 pesama
  1. Parni Valjak - Uhvati Ritam
  2. Boris Rezak - Pokora
  3. Crvena jabuka - Ni zadnji ni prvi
  4. Bajaga - S' Druge Strane Jastuka
  5. Željko Joksimović - Žena za sva vremena
 • Beograd Uzivo
 • Delta city
 • Propuštene emisije
  Ostale emisije
  1. Dragan Kecman - Petak - Mojih 50
  2. 29. Oktobar - 1 - Dodir noći
  3. 29. Oktobar - 2 - Dodir noći
  4. 29. Oktobar - 3 - Dodir noći
  5. Dragan Kecman - Četvrtak - Mojih 50
 • Preporučujemo
  Lava kolač za prave sladokusce Lava kolač za prave sladokusce

  Proslavite dolazak vikenda uz neodoljiv čokoladni zalogaj.

  Posna salata Posna salata

  Ova salata može se služiti kao deo hladnog predjela.

 • Naxi aplikacija radio 2
 • Kuća
  Uredite prostor za rad od kuće Uredite prostor za rad od kuće

  Poslednjih godina u svetu i kod nas sve više raste broj ljudi koji posao obavlja od kuće, a pandemija koronavirusa, svakako je doprinela tome da se ovaj broj poveća, makar na neko vreme. U tom smislu je pred ljude stavljen izazov prilagođavanja radu od kuće, za šta je potrebno obezbediti adekvatan radni prostor.

  Kako pospremiti kuću uz manjak vremena Kako pospremiti kuću uz manjak vremena

  Situacija u kojoj vam dolaze gosti, a vi od poslovnih i privatnih obaveza niste stigli da uradite generalno čišćenje kuće, može biti pravi izazov. To ne mora nužno da znači da ćete ostaviti loš utisak, ali donosimo vam nekoliko saveta kako da izvučete najbolje iz ovakvih situacija. Kako brzo pospremiti dom?

 • Kursna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
  EUR 116.74 117.57 118.39
  CHF 109.24 110.01 110.78
  USD 99.91 100.61 101.32
 • Povezani članci
 • Viber vodič za predavače

  Rakuten Viber, jedna od vodećih aplikacija za besplatnu i laku komunikaciju na svetu, predstavila je rezultate svoje globalne ankete u kojoj je učestvovalo skoro 185,000 ljudi. Ova anketa – sprovedena u 24 zemalja sveta, među kojima je i Srbija – pokazala je da njeni ispitanici redovno koriste Viberovu platformu uz vodeća digitalna rešenja za elektronsko obrazovanje kako bi pospešili opštu komunikaciju. Više od 70% korisnika širom planete je navelo da će koristiti Viber tokom predstojeće školske godine kako bi ostvarili kontakt sa sve tri glavne grupe sagovornika: roditeljima, nastavnicima i učenicima.
  31-08-2020 | 11:42 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Providence PR-Viber promo

   

  Čak i posle više meseci od početka krize izazvane pandemijom virusa COVID-19, obrazovne institucije širom sveta se i dalje bave pitanjem kako je najbolje organizovati nastavu u narednoj školskoj godini. U brojnim zemljama u kojima je odlučeno da se učenici vrate u klupe – propisano je da tom prilikom moraju da održavaju određene mere društvenog distanciranja. Brojne su i zemlje u kojima će biti primenjivan hibridni model - ili će nastava biti sprovođena na daljinu, opcija koja se pokazala popularnom tokom prethodnog perioda.

  Više od 55% Viberovih korisnika u Srbiji koji su učestvovali u anketi o organizaciji procesa obrazovanja sprovedenoj u zvaničnoj Viberovoj Zajednici za našu zemlju smatra da bi školska godina trebala da otpočne predavanjima u učionicama. Isto anketno pitanje je postavljeno i u specijalizovanoj Zajednici za predavače – u kojoj je 58% učesnika istaklo želju da školska godina počne na taj način.

  Bez obzira na okolnosti, svi razmatrani modeli obrazovanja će zahtevati primenu novih metoda za podršku nastavi na način koji obezbeđuje stabilnost u najvišoj mogućoj meri i osigurava pristupačnost svim resursima koje učenici zahtevaju. Viber će podjednako služiti učenicima i predavačima kao dragocena podrška nastavnom procesu – bilo da se on sprovodi u učionicama ili na daljinu, uživo ili putem interneta.

  Prosečno 22% ispitanika koji su učesvovali u anketi naveli su da u svrhu obrazovanja podjednako često koriste Viber za desktop – kao i verziju za mobilni telefon i tablet. Ova praksa je nešto popularnija u Mađarskoj (27%) i Ukrajini (24%) nego drugde. Korisnici Vibera iz ostalih zemalja koje su uzele učešće u ovoj anketi potiču iz regiona zapadne Evrope (Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska i Nemačka) – kao i zemalja regiona Azije/Pacifika, Bliskog istoka i severne Afrike.

  Ističe se podatak da je većina učesnika ankete napomenula da će u predstojećoj godini koristiti Viber za komunikaciju ne samo sa predavačima i učenicima – već i sa roditeljima. Raznovrsna priroda Viberove platforme nudi usluge od video četovanja do grupnih poziva i sprovođenja anketa i osigurana je najvišim nivoom enkripcije, što je čini višestruko korisnom dopunskom alatkom za podršku sprovođenja nastavnog procesa u učionicama ili preko interneta.

  “Pre samo godinu dana budućnost organizacije obrazovnog procesa na daljinu u potpunosti je izgledala sasvim nerealno – ali je, usled krize izazvane pandemijom virusa COVID-19 – to stanovište potpuno opovrgnuto u samo nekoliko nedelja! Kao roditelj, i ja sam koristio Viber kako na najbezbedniji način komunicirao sa svojom decom - koji ih ujedno štiti od zloupotrebe podataka prisutne na nekim drugim platformama. Tokom nekoliko proteklih meseci primetio sam da sve veći broj roditelja, učenika i predavača koristi Viber kako bi ostali u kontaktu jedni sa drugima i nastavili sprovođenje nastave širom planete. Veoma smo ponosni što smo u mogućnosti da ponudimo ovakvu fleksibilnost i bezbednost naše platforme predavačima, učenicima i roditeljima,“ izjavio je Đamel Agaua, generalni globalni direktor kompanije Rakuten Viber.

  Kako bi podržali predavače i sprovođenje obrazovnog procesa u novonastaloj situaciji, Rakuten Viber je pokrenuo brojne domaće Zajednice za predavače širom Evrope koje olakšavaju korišćenje različitih funkcija Vibera za podršku sprovođenja obrazovnog procesa. Takvu specijalizovanu Zajednicu u Srbiji predstavlja Viber vodič za predavače.

  Viber će tokom narednih nedelja predstaviti niz novih funkcija – a među njima i mogućnost sprovođenja kvizova unutar anketa, pisanja podsetnika u Mojim beleškama i nove mogućnosti u medijskoj galeriji. Pri kraju prethodne školske godine, Viber je naširoko korišćen u raznovrsne obrazovne svrhe širom sveta. Na osnovu internog istraživanja koje je Viber sproveo u tom periodu u osam zemalja centralne i istočne Evrope, 65% predavača je navelo da je redovno koristilo Viber kao podršku komunikaciji između predavanja.

 • Pročitajte i...
  Viber predstavlja podsetnik u Mojim beleškama Viber predstavlja podsetnik u Mojim beleškama

  Rakuten Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za besplatnu i laku komunikaciju, predstavila je funkciju u Mojim beleškama koja omogućava korisnicima da prave podsetnike za obaveze i druga važna zbivanja. Pomoću ovog noviteta, korisnici će moći da imaju pregled nad svim svojim porukama i podsetnicima unutar iste aplikacije – lake za upotrebu i posvećene zaštiti njihove privatnosti.

  Rakuten Viber: Nove funkcije protiv spemovanja Rakuten Viber: Nove funkcije protiv spemovanja

  Rakuten Viber, jedna od vodećih aplikacija na svetu za besplatnu i laku komunikaciju, objavila je uvođenje više novih funkcija protiv spemovanja – sa ciljem dodatnog obezbeđenja privatnosti svojih korisnika – kao i mogućnost pretraživanja drugih korisnika po njihovom imenu. Nova mogućnost pretrage će biti obezbeđenja dodatnim merama privatnosti, u skladu sa Viberovom izrazitom posvećenošću obezbeđivanju privatnosti za njegove korisnike.

   Koji je omiljeni emodži u Srbiji? Koji je omiljeni emodži u Srbiji?

  Rakuten Viber, jedna od vodećih aplikacija za besplatnu i laku komunikaciju, najavila je uvođenje funkcije Reakcija na poruke u Zajednicama, sa namerom da podigne „lajkovanje“ na svojoj platformi na novi izražajni nivo. Uz globalni porast učestalosti instantnog dopisivanja, Viber proširuje asortiman kreativnih prikaza na svojoj platformi kako bi omogućio svojim korisnicima da se pomoću njih u potpunosti izraze kroz razmenu poruka.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: