Slušate: Dodir noći

Pesma: Josipa Lisac - Magla

Dodir noći
Naxi Radio
 • Povezani članci
 • U potrazi za pravim - greške i zablude

  Nekada su se brakovi unapred dogovarali bez uplitanja budućih mladenaca i njihovog mišljenja. Roditelji bi odmah po rođenju svoje dete obećali "dostojnom" zetu ili snaji i sačekali da dovoljno odarstu kako bi napravili svadbu. Danas, kada roditelji ne pomažu u izboru partnera, čini se da je teže naći onog pravog. Američko društvo je u ovoj činjenici videlo prostora za nove poslovne pobede. Tako, novo zanimanje "matchmaker" nudi pronalaženje idealnog partnera za prilično veliku sumu novca. Ukoliko nemate novca da priuštite "stručnjaka" ili barem jednog pouzdanog savetodavca, upustite se u ovu avanturu sami. Slušajte svoju intuiciju i budite iskreni prema sebi. Ipak, postoji nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći pri odabiru i kontaktu sa potencijalnom "boljom polovinom".
  27-11-2015 | 12:40 | Autor/Izvor: Naxi media

  Foto: Bigstockphoto- Ammentorp  1. Realnost je bitna. Budite svesni svojih mogućnosti i tražite muškarca koji vam je kompatibilan. Ukoliko vam je materijalni status osnovna odrednica, zapitajte se da li je to ono što vas jedino privlači. Druga strana oseti kada neko nije iskren. Zapamtite, dobar izgled i bogatstvo nisu ključ sreće. Ono što želite je njegova pažnja i naklonost ka vama. Tako se gradi jak odnos na duže staze.

  2. Muškarci imaju "radar" za žene koje žele decu. Ukoliko se niste dovoljno upoznali, ne pričajte kako ćete oblačiti vašu decu i slične teme koje će ga uplašiti i odbiti. Korak po korak.

  3. Neka svaki izlazak bude kao sastanak. Nikada se ne zna gde ćete upoznati pravog muškarca, a ukoliko imate dovoljno sreće slučajan susret se lako može pretvoriti u sastanak. Ponašajte se kao da je pravi na korak od vas. Na taj način šaljete pozitivne vibracije. Možda vam se vaša Fortuna bas tada osmehne.

  4. Neurotična potreba za zajednicom nije dobra. Bolje budute sami nego sa nekim ko vam ne odgovara. Naučite da uživate sami i naćićete nekoga ko će ceniti vreme koje provodite zajedno.

  5. Pazite na manire. Muškarci se zgroze činjenicom kada njegova lepa, pametna i duhovita devojka uradi nešto prosto. Kidanje hleba zubima i stavljanje karmina za stolom jedna je od najčešćih primedbi koje muškarci imaju na ponašanje devojaka prema brojnim istraživanjima čija je tematika bila muško-ženska privlačnost i odnosi.

  6. Sličnosti se privlače. Kada upoznate nekoga zapitajte se da li imate iste poglede na svet. Stavovi o porodici, interesovanjima, životnom stilu, novcu, ambiciji, smislu za humor su bitni za uspešan zajednički život.

  7. Pokažite muškarcu da vas zanima. Dajte mu do zannja da želite da učvrstite vaš odnos i da se bolje upoznate, ali se nemojte ponašati kao da ste u braku. Ostavite prostora za svoj život. Nemojte podređivati obaveze njegovim, barem ne na početku veze.

  8. Priča bez prestanka - nikako. I muškarci jednako vole da podele svoja iskustva i priče, ukoliko im date prostora za to. Vaša zrelost ogleda se i u načinu na koji tretirate svoje sagovornike. Imajte to na umu.

  9. Budite ženstvene. Muškarci vole kada imaju prostora da pokažu lepe manire. Savremeno doba učinilo je da su žene previše zauzele gard, a svoju nezavisnost manifestuju tako što sve rade same. Popustite "oklop", nabacite osmeh i budite fine. Dozvolite vašem pratiocu da vam otvori vrata, pridrži kaput i donese piće.

  10. Uvek za kompromis. Jedna od najbitnijih stvari koje omogućavaju nastanak i opstanak veze jeste spremnost na kompromis i poštovanje potreba obe strane.

 • Pročitajte i...
  Učinite da se partner oseća sigurno i voljeno

  Za dugoročnu vezu potrebno je uzajamno zalaganje partnera. Svakim novim danom veza se produbljuje, pojačavajući siguran prostor među partnerima, a poneki gestovi, reči i ponašanja pomažu u tom cilju.

  Iskoristite leto za nezaboravne izlaske Iskoristite leto za nezaboravne izlaske

  Bilo da tek započinjete emotivnu vezu ili ste u dugogodišnjoj vezi, iskoristite leto da sa vašim partnerom provedete nezaboravne trenutke!

  Znakovi da pored sebe imate kvalitetnog partnera Znakovi da pored sebe imate kvalitetnog partnera

  Za razvoj svake emotivne partnerske veze potrebno je vreme, ali i međusobno zalaganje oba partnera. Kvalitetna veza se postepeno gradi kroz otvorenu komunikaciju, upoznavanje partnera, sticanje poverenja, koji vode ka sigurnosti i emotivnom otvaranju.

  Izgradite poverenje u vezi Izgradite poverenje u vezi

  Za odnos zasnovan na poverenju i ljubavi, potrebno je vremena, kao i zalaganje oba partnera. Poverenje i osećaj lagodnosti da izrazite svoja osećanja i potrebe stiče se uzajamnim razumevanjem i podrškom.

 • Komentari

  Komentara: 0

  Postavi komentar: