-
Poslednjih 5 pesama
- Bajaga - Vesela Pesma
- Aleksandra Radović - Jesam te pustila
- Galija - Da li si spavala
- Goran Karan - Kazna mi je sto te ljubim
- Dino Merlin - Krive Karte
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
-
Zdravlje
Oralna higijena preduslov za zdrave zube i desni
Adekvatna oralna nega od velikog je značaja za očuvanje zdravih zuba i desni.
Opuštajuće vežbe istezanja
Vežbe istezanja preporučljivo je raditi na dnevnom nivou. Bilo da ste jutarnji ili večernji tip, odvojite 20-ak minuta dnevno i opustite telo laganim vežbama istezanja.
-
-
Putovanja
Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi
Budimpešta, glavni grad Mađarske, ubraja se među najposećenije destinacije domaćih turista, usled blizine i sjajnog ugođaja koji ova evropska metropola nudi. Ona je posebno magična tokom zime i prazničnog perioda, te predstavlja vikend destinaciju vrednu posete.
Kapri: Mesto za odmor iz bajke
Kapri je ostrvo u Napuljskom zalivu, koje važi za mondensko letovalište, te predstavlja destinaciju koja privlači turiste iz celog sveta.
-
Preporučujemo
Posluženje za kreativce
Napravite neodoljivo posluženje, bilo da dočekujete ili idete u goste. Tanjir sa namirnicama poređanim u obliku jelke ili neodoljiv kapreze venac daće svakoj trpezi poseban praznični izgled.
Praznična dekoracija stola
Obogatite vašu prazničnu trpezu detaljima koji će ulepšati celokupnu atmosferu.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.54 117.36 118.18 CHF 116.96 117.79 118.61 USD 107.16 107.92 108.67
-
Torta od palačinki
Ovoj poslastici niko neće odoleti.
05-09-2016 | 11:34 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Bigbigbb1
Sastojci:
- 125 g brašna
- 250 ml mleka
- 7 jaja
- 3 kašike vanilin-šećera
- 30 g putera + 2 kašike
- 250 g masnoće od kokosa
- 300 g crne čokolade
- 250 g šećera
- rendana kora pomorandže
- 2 kašike likera od pomorandže
- 100 ml slatke pavlakePriprema: Pomešajte brašno, mleko, 3 jajeta i vanilin-šećer i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Po 1/8 testa sipajte u teflonski tiganj (prečnika 25 cm) s malo zagrejanog putera i pecite minut. Okrenite palačinku, pa je pecite još 30 sekundi. Na taj način ispecite još sedam palačinki. Masnoću od kokosa rastopite u šerpi. Naseckajte 150 g čokolade pa je umešajte u masnoću zajedno sa 4 jajeta, 200 g šećera, korom i likerom pomorandže. Mešajući kratko zakuvajte, pa sklonite sa ringle. Ostavite u posudi da se ohladi kako biste time mogli da premažete palačinke. Zatim premažite palačinke kremom od čokolade, pa ih poređajte jednu na drugu (završite palačinkom). Pritisnite nečim palačinke, pa ih stavite na sat vremena u frižider.
Za glazuru prvo zakuvajte pavlaku i puter. Sklonite šerpu sa ringle, iseckajte preostalu čokoladu i rastopite je u pavlaci. Ostavite da se malo ohladi. Zakuvajte 50 ml vode i 50 g šećera, a zatim to umešajte u smesu. Gotovom smesom prelijte tortu od palačinki.
-
Pročitajte i...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: