Slušate: Popodne sa Milošem Lazićem

Pesma: Oliver Dragojević - Cesarica

Popodne sa Milošem Lazićem
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Oliver Dragojević - Cesarica
    2. Massimo Savic - Sjaj U Tami
    3. Boris Rezak - Andjeo
    4. Time - Makedonija
    5. Sergej Ćetković - Ljubav
  • Beograd Uzivo
  • Delta city
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 20. oktobar - 1 - Dodir noći
    2. 20. oktobar - 2 - Dodir noći
    3. 20. oktobar - 3 - Dodir noći
    4. Nebojša Dugalić - Sreda - Mojih 50
    5. 19. oktobar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Rižoto sa povrćem Rižoto sa povrćem

    Ukusano jelo koje se lako priprema. Može se jesti samostalno ili kao prilog.

    Brusketi sa bundevom Brusketi sa bundevom

    Ukoliko očekujete goste ili vam je potrebno brzo rešenje da nešto prezalogajite, brusketi sa bundevom su sjajno rešenje.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Zdravlje
    Hrana bogata Cinkom Hrana bogata Cinkom

    Cink je mineral koji ima mnogostruke benefite po organizam, ukoliko se plavilno i redovno unosi.

    Zdrav napitak za početak dana Zdrav napitak za početak dana

    Započnite dan zdravim napitkom koji može poboljšati vaš imunitet.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.76 117.58 118.41
    CHF 109.02 109.79 110.56
    USD 100.19 100.89 101.60
  • Povezani članci
  • Tiganji: Koje vrste postoje i šta sve možete da spremate u njima?

    Tiganji su danas neizostavni deo svačije kuhinje bez obzira na to koliko smo vešti u kuvanju. Prosto, čak se i početnici lako snalaze sa tiganjima i bez mnogo muke pripremaju najrazličitija brza, a ukusna jela. Dakle, bez tiganja kuvanje ne može da bude potpuno, bez obzira na to da li želite da pripremate meso, povrće ili pak svima omiljene palačinke.




    22-09-2021 | 13:43 | Autor/Izvor: Naxi media-Okov PR

    Foto: Naxi media, Željka Dimić

     

    I dok smo nekada koristili jedan tiganj srednje veličine i dubine za sve što smo pripremali, danas se tiganji uglavnom razlikuju prema nameni, prema dubini i prema materijalu od kog su napravljeni. Tu su i neke druge karakteristike u vidu dodatnih pogodnosti kao što su nelepljiv premaz, uklanjanje drški i slično. O da, tiganji su toliko uznapredovali!

    U nastavku teksta predstavićemo vam osnovnu podelu ovog kuhinjskog posuđa i posavetovati vas šta u njima možete da pripremite kako biste iskoristili njihov pun potencijal.

    Gril tiganji

    Gril tiganji su poznati i kao tiganji za roštilj iz jednostavnog razloga - ova vrsta tiganja je savršena zamena za roštilj koji, recimo, ne možete da organizujete kod kuće. Zato, bez obzira na to da li želite da grilujete povrće ili stare dobre ćevape, ovaj tiganj se mora naći u vašoj kuhinji. Gril tiganji su prepoznatljivi po svom izgledu - teški, masivni, obično kockastog oblika, imaju debelo dno da bi se obezbedilo brzo i dugotrajno zagrevanje. S tim u vezi, pre korišćenja obavezno dobro zagrejte tiganj, a kada kažemo “dobro” mislimo da počne da se puši - samo tako ćete postići taj efekat roštilja i dima. Gril tiganje nije neophodno uljiti, bolje je da nauljite meso koje pečete, a ne sam tiganj kako opet ne biste pokvarili efekat koji tiganj treba da izazove. Zato, marinirajte meso, a potom ga ispecite. Ukoliko grilujete i povrće, isecite ga na deblje parčiće i grilujte ga nakon mesa, kako meso ne bi upilo njegove arome. Dobro osušite ubrusom sve što pečete, a u slučaju povrća, začinite ga nakon, a ne pre pečenja.


    (Foto: Naxi media, Željka Dimić)

    Duboki tiganji

    Dubok tiganj je poznat i kao voks i iako još uvek nije toliko zastupljen u našim domaćinstvima (čast izuzecima) neopisivo je koliko su ovi tiganji zapravo praktični! U njima možete spremiti skoro pa svaki ručak, a naročito su pogodni za spremanje paste, rižota, raznih obilnijih jela sa mesom i povrćem, raznih soseva i drugih jela koja nisu ni za šerpu, ali nisu ni za klasičan, plići tiganj. Sbog svoje široke primene, a lakog korišćenja, garantujemo da ćete obožavati ovaj tiganj!

    Tiganji za palačinke

    Među najpoznatijim modelima tiganja, tu su i tiganji za palačinke. Palačinke - svima omiljen dezert! Upravo zato vam je i potreban tiganj sa palačinke koji nećete koristiti ni za šta drugo. Tako, diganji za palačinke su ultra plitki, sa dugom, udobnom drškom, tanki da bi se lako i ravnomerno zagrejali i jako je važno da se ne lepe, bez obzira na to da li ćete praviti klasične ili američke palačinke. Kao i u slučaju gril tiganja, tiganji za palačinke ne bi trebalo mnogo da se ulje (dovoljno je da se malo ulja sipa na ubrus i njime se “prebriše” tiganj) i potrebno je dobro ga zagrejati pre korišćenja. Uz ovako dobar tiganj, palačinke će vam svaki put uspeti!

  • Pročitajte i...
    Kvalitetna radna obuća smanjuje rizik od povrede  Kvalitetna radna obuća smanjuje rizik od povrede

    Pre nego što naiđu prvi problemi u vezi sa zdravljem, trebalo bi da razmišljate o tome kako da se zaštitite dok obavljate svoj posao. Naravno da mnogi od nas ne razmišljaju baš naročito o tome, sve dok se ne pojavi neka poteškoća. Međutim, uvek se treba rukovoditi onim da je bolje sprečiti nego lečiti, pa u tom smislu treba odabrati ne samo odgovarajuće zaštitu, nego i odgovarajuće radne cipele, koje će uz adekvatnu zaštitu, omogućiti svakom čoveku i određenu dozu udobnosti.

    Sajam grejanja u Okov-u Sajam grejanja u Okov-u

    Najavljujemo vam jedinstveni Sajam grejanja u Okovu - do nedelje 4. oktobra.

    Uklonite neprijatne mirise iz plastičnih posuda Uklonite neprijatne mirise iz plastičnih posuda

    U plastičnim posudama najčešće odlažemo ostatke hrane ili nosimo obrok na posao, ali nakon nekoliko upoteba moguća je pojava neprijatnih mirisa. Evo nekoliko predloga kako da ih se rešite!

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: