-
Poslednjih 5 pesama
- Leontina - Crno pa se ne vidi
- Prljavo Kazalište - Tu noć kad si se udavala
- ITD bend - Lagano Umirem
- Boris Rezak - Gospodska Ulica
- Bebi Dol - Rudi
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Starinski kolač sa šljivama
Mirisan, mekan i jednostavan, ovaj kolač sa šljivama savršen je za popodnevnu kafu, posebno kada padaju kiše i jedva čekamo da se opustimo u svojoj kući, pročitamo nešto ili pogledamo omiljenu seriju...
Krompir čorba sa pečurkama
Ako ste ljubitelj krompir čorbe probajte ovu interesantniju verziju sa pečurkama, koje tradicionalnom jelu daju posebnu aromu.
-
Zdravlje
Pet svakodnevnih navika u kuhinji koje vas nesvesno udaljavaju od zdrave ishrane
Male promene u načinu pripreme hrane mogu značajno poboljšati nutritivnu vrednost vaših obroka.
Kako odrediti najbolje vreme za spavanje?
Idealno vreme za spavanje u zavisnosti od vašeg ustaljenog buđenja Količina sna koja vam je potrebna menja se tokom života. Zato vaš uzrast može pomoći u određivanju tačnog vremena odlaska na spavanje, kako biste se probudili odmorni i spremni za dnevne obaveze.
-
-
Putovanja
Dvadeset najsrećnijih gradova na svetu u 2025. prema mišljenju lokalnog stanovništva
Novinari magazina Time Out pitali su više od 18.000 stanovnika gradova koliko ih njihov grad čini srećnim, a evo šta su oni odgovorili.
Mala baltička zemlja nadmašila Portugal i Grčku po gostoprimstvu
Kada planirate svoje sledeće evropsko putovanje, šta vam prvo pada na pamet? Spektakularne obale, povoljna i ukusna hrana, ulice sa kaldrmom prepune galerija i vinskih barova? Sve su to odlični razlozi za put, ali ima nešto još lepše, osećaj dobrodošlice. Jer, budimo iskreni, ništa ne može da se meri s onim trenutkom kad zalutate u usku uličicu, uđete u mali bar i završite večer u razgovoru s meštanima do zatvaranja.
-
Preporučujemo
Kako sprečiti kondenzaciju na prozorima i pojavu buđi uz pomoć sode bikarbone?
Dolaskom hladnijih dana, mnogi primete kapljice vode koje se nakupljaju na prozorima klasičan znak kondenzacije. Ovaj problem najčešće se javlja od kraja septembra do aprila, kada je razlika između spoljne i unutrašnje temperature najveća, a vazduh u zatvorenom prostoru previše vlažan.
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.34 117.16 117.98 CHF 124.93 125.81 126.69 USD 100.09 100.80 101.50
-
Zašto nije pametno prosipati ulje u sudoperu?
Mnogi ljudi nakon kuvanja imaju naviku da ostatke ulja iz tiganja jednostavno prospu u sudoperu. Međutim, stručnjaci upozoravaju da je to jedna od najgorih stvari koje možete učiniti, i za svoj dom i za životnu sredinu.
13-10-2025 | 11:13 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Sonjachnyj
Naime, ulje se u cevima brzo hladi i stvrdnjava, stvarajući masne naslage koje vremenom mogu potpuno začepiti odvod. Kada se te naslage spoje s drugim otpacima, poput maramica ili ostataka hrane, nastaju pravi „čepovi“ u kanalizacionoj mreži, čije uklanjanje često zahteva skupe intervencije.
Suzan Mekenzi, ekspert za reciklažu ulja iz prehrambene industrije, objašnjava da se većina korišćenog ulja ne odlaže pravilno: „Ulje koje završi u odvodu ili na deponijama predstavlja veliki problem – začepljuje cevi, zagađuje zemljište i ugrožava ekosistem. Mnogo ljudi ne zna da čak i mala količina ulja može napraviti veliku štetu.“
Još jedan čest mit je da su tečna ulja, poput maslinovog, bezbednija za izlivanje jer ne očvršćavaju. Ipak, Mekenzi ističe da to nije tačno: „Čak se i maslinovo ulje stvrdne na nižim temperaturama i oblaže unutrašnjost cevi. S vremenom se na te masne slojeve hvataju drugi otpaci, što dovodi do ozbiljnih začepljenja.“
Pored toga, ulje koje dospe u reke i jezera ima poguban uticaj na vodene ekosisteme, jer smanjuje nivo kiseonika u vodi, guši ribe i druga živa bića i čini vodu toksičnom.
Umesto da ga prospete, otpadno ulje bi trebalo sakupiti u posebnu posudu i odneti u reciklažni centar ili ga zbrinuti na za to predviđen način. Time čuvate i svoj odvod, ali i prirodu. -
Pročitajte i...
Znakovi koji otkrivaju da naši peškiri više nisu za upotrebu!
Mnogi veruju da peškiri mogu trajati decenijama, posebno zato što se redovno peru na visokim temperaturama. Ipak, bez obzira na sve trikove za produžavanje njihove upotrebe, postoje četiri jasna znaka koja pokazuju da je vreme da se oprostite od starih peškira.
Tri kućna trika sa sodom bikarbonom koji rešavaju probleme za tren
Soda bikarbona, odnosno natrijum-bikarbonat, pravi je heroj svake kuhinje, neizostavan je sastojak u mnogim receptima, ali i moćno sredstvo za čišćenje i neutralisanje neprijatnih mirisa. Jeftina je, lako dostupna i mnogo ekološkija od većine drugih sredstava za čišćenje, pa ne čudi što je stalni član gotovo svakog domaćinstva.
Koliko dugo mleko zaista može da traje? Evo pravog odgovora
Vreme je da jednom zauvek razrešimo dilemu: koliko dugo mleko zaista može da stoji? Neki tvrde da je bezbedno i nekoliko dana nakon isteka roka, dok drugi smatraju da ga treba baciti čim ga otvorite. Pa, gde je istina?
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: