-
Poslednjih 5 pesama
- Knez - Nijedna zena na svijetu
- Doris Dragović - Malo mi za sriću triba
- Bijelo dugme - A i ti me iznevjeri
- K2 - Ajmo u zivot
- Tony Cetinski - General Bez Cinova
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kokos kuglof
Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj jednostavan kokos kuglof biće vaš novi omiljeni desert za hladnije dane...
Kolač sa tikvicama i maslinama
Ako volite ukuse Mediterana i jela koja se brzo spremaju, ovaj slani kolač sa tikvicama, fetom i maslinama biće pravo otkriće za vas.
-
Zdravlje
Kako ostati budan bez kafe? Pet namirnica koje prirodno daju snagu
Hrana je gorivo za telo i um, ali ne deluje svaka isto: dok one bogate šećerom izazivaju brzi skok i još brži pad energije, postoje namirnice koje pružaju postojan osećaj budnosti i snage. Neke od njih sadrže blagu dozu kofeina uz dodatne hranljive koristi, dok druge telu obezbeđuju prirodnu energiju i pomažu ćelijama da je efikasnije koriste.
Ovo su poruke koje vam telo šalje kada nema dovoljno proteina
Najmanje 10% dnevnog unosa kalorija trebalo bi da potiče iz proteina.
-
-
Putovanja
Najlepši evropski grad za posetu ove godine - mediteranski dragulj koji je osvojio sve
Pariz, Berlin i Prag su već dobro poznate destinacije, ali prema izboru čitalaca magazina Condé Nast Traveller, najbolji grad za posetu u Evropi 2025. godine je - Valeta, glavni grad Malte.
Prelepi azijski grad proglašen najboljom destinacijom po odnosu cene i kvaliteta ove zime
Post Office je otkrio destinacije na kojima putnici dobijaju najviše za svoj novac.
-
Preporučujemo
Zaboravite usisivač: Stari kineski trik za savršeno čiste podove
I pored redovnog čišćenja i korišćenja savremenih sredstava, sitne čestice prašine brzo se ponovo skupljaju na raznim površinama u domu. Zbog toga se mnogi oslanjaju na jednu staru, ali izuzetno delotvornu tehniku čišćenja – tradicionalni kineski način mokrog brisanja podova.
Da li je bezbedno jesti smrznutu hranu kojoj je istekao rok?
Pitanje koliko dugo smrznuta hrana ostaje bezbedna za konzumaciju često zbunjuje mnoge. Dr Deina Figure nedavno je u videu na Instagramu objasnila šta zapravo znači kada u zamrzivaču pronađemo namirnice kojima je istekao rok.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 124.72 125.60 126.47 USD 100.52 101.23 101.93
-
Teleća čorba
Uvek je pravo vreme za okrepljujuću i toplu teleću čorbu.
24-02-2016 | 14:46 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-Dusan Zidar
Sastojci:
- 500 gr telećeg mesa sa kostima
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza zeleni (šargarepa, paštrnak i koren peršuna)
- 1/2 celera
- 1 kašika putera
- 2 kašike ulja
- 100 gr kisele pavlake
- 2 žumanca
- 1 kašika brašna ( opciono )
- suvi začin, so i biber
- sok od limunaPriprema: Iseckati crni luk pa ga staviti sa uljem, puterom i malo vode da se dinsta. Luk malo i posoliti. Meso sitno iseckati a kost spustiti posebno kada se luk izdinstao. Dodati malo vode, 200 ml, kašiku suvog začina i ostaviti da se polako krčka, dodavajući vode kad ispari.
Posle otprilike sat vremena kuvanja teletine ( potrebno joj je duže kuvanje ) dodati očišćene i iseckane šargarepu, paštrnak, peršun i celer. ( ako vam je lakše izblendirajte sve, ali ne predugo da se ne bi stvorila kaša nego samo nekoliko krugova da blender obrne svo povrće )
Naliti još vode. Ostaviti da se kuva sve na srednjoj vatri još oko 20 – 30 minuta, dok povrće ne omekani. Kada su se skuvali i meso i povrće izmaći sa vatre pa pa izvaditi onu kost od mesa, ako još ima mesa na njoj poskidati i iseckati, pa vratiti.
Umutiti pavlaku i žumanca sa malo čorbe pa sipati polako nazad u čorbu. Probati čorbu pa dodati soli i bibera po ukusu. Dodati malo peršunovog lista na kraju i limunovog soka pred serviranje. -
Pročitajte i...
Čorba od karfiola
Ukoliko ste ljubitelj jela od povrća, čorba od karfiola može biti deo vašeg glavnog obroka.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: