-
Poslednjih 5 pesama
- Riblja čorba - Evo ti za taksi
- Massimo - Jugo
- Colonia - Njeno ime ne zovi u snu
- Aleksandra Radović - Pamti Me
- Djordje Balašević - Pa dobro gde si ti
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Šta uzrokuje tamne podočnjake i kako ih ublažiti?
Tamni kolutovi ispod očiju (poznati i kao periorbitalna hiperpigmentacija) mogu se pojaviti iz više razloga - genetike, alergija, umora, dehidratacije i drugih faktora. Mada nisu opasni po zdravlje, mogu uticati na samopouzdanje. Postoje kućni i medicinski tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju njihovog izgleda.
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.70 125.58 126.46 USD 98.64 99.34 100.03
-
Taste Atlas objavio listu 100 najboljih kuhinja sveta!
Popularni gastro vodič Taste Atlas nedavno je objavio godišnju listu najboljih svetskih kuhinja, a posebno je interesantno to što se Srbija našla na visokoj poziciji.
11-12-2024 | 10:47 | Autor/Izvor: Naxi media, Taste Atlas
Foto: Bigstock, Yastremska
Naime, Srbija je zauzela visoko 15. mesto, a na prvom mestu našla se grčka kuhinja, dok su italijanska i meksička kuhinja zauzele drugo i treće mesto. Španska i portugalska kuhinja prate ih na četvrtom i petom mestu. Najlošije ocenjene kuhinje dolaze iz Albanije, Bolivije, Nigerije, Laosa i Nikaragve.Kada je reč o zemljama regiona, Hrvatska je takođe sjajno prošla, pa se tako nalazi na samo dva mesta ispod Srbije, odnosno na 17. poziciji. Slovenija je na 56. mestu, bosanskohercegovačka kuhinja je na 68. mestu, a Crna Gora na 83.
U Srbiji su najbolje ocenjena jela i proizvodi poput pazarskih mantija, leskovačkog ajvara, ariljske maline, komplet lepinje i leskovačkog roštilja. U Bosni i Hercegovini najbolje ocenjena jela su: sarma, burek, sač, livanjski sir i travnički ćevapi. U Hrvatskoj tron dele: slavonski kulen, zagorski mlinci, paška janjetina, gradele i fuži. Najbolje ocenjeni specijaliteti iz Slovenije su štajersko prekmursko bučino ulje, prekmurska gibanica, krofne, kremna rezina (krempita) i gobova juha. U Crnoj Gori najviše su istaknuti njeguška pršuta, pljevaljski sir, priganice, njeguški sir i ražnjići.
Celu listu pronađite OVDE. -
Pročitajte i...
Owen Cooper je najmlađi dobitnik Emija ikada!
Britanski glumac Owen Cooper postao je najmlađi muškarac koji je ikada osvojio Emmy za primetime program, na ceremoniji na kojoj je dominirala hvaljena Netflixova drama Adolescence.
Novi japanski rekord: Skoro 100.000 ljudi starijih od 100 godina
Broj ljudi u Japanu koji su napunili ili prešli stotu godina dostigao je neverovatnih 99.763, postavljajući novi rekord po 55. put zaredom. Među njima, žene čine ogromnih 88 odsto, što dodatno ističe dugovečnost japanskih dama.
Zašto plač bebe može da izazove osećaj toplote kod odraslih?
Ako vam zvuk plača bebe izaziva crvenilo lica, niste ništa umislili. Novo istraživanje otkriva da bebin plač, posebno onaj koji signalizira bol zaista izaziva „topli talas“ na licu odraslih, verovatno kao način da nas podstakne na reakciju.
Deset stvari koje generacija Z nikako ne podnosi kod Milenijalaca!
Milenijalci su poznati i kao Generacija Y, a rođeni su u periodu između ranih 1980-ih i sredine 1990-ih. Nakon njih došla je generacija Z (Gen Z), takođe poznata kao Post-Milenijalci, Zoomeri ili iGen, odnosno oni rođeni od sredine 1990-ih do ranih 2010-ih.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: