 
                    
                
                                
            Sve što bi trebalo da znate o sušiju
Suši, tradicionalno japansko jelo, popularizovano je i u našoj zemlji, pa sve više možemo videti restorane koji nude suši pripremljen na tradicionalan način. Ipak, svako jelo i nacionalna kuhinja ima svoju istoriju i bonton, pa smo za vas pripremili par činjenica koje bi trebalo da znate pre nego što poseite neki od suši restorana.
12-07-2016
|12:03
|Autor / Izvor: Naxi media
 
                                                            1. Suši se pravi od pirinča, pirinčanog sirćeta, algi i morskih plodova. Tradicionalni suši podrazumeva dakle samo morske plodove i pirinač.
2. Servira se isključivo i jedino sa soja sosom.
3. Suši bi trebalo jesti sledećim redosledom:
 
 - onaj koji sadrži belu ribu
 - sa drugim morskim plodovima
 - sa crvenom ribom ili kavijarom
 - sa jajima kao desert    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
4. Nikada ne delite suši iz vaših štapića u drugi pribor štapića, jer to simbolizuje žalost. Dakle, u redu je da želite da podelite sa nekim, ali neka se on onda sam posluži.
    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                            
5. Kako da pravilno konzumirate suši?
    
                                                                                                                                                                            
                                                                                
                                                                                
                                                                                                                                                                    
                                                
                                                
 
                 
                 
             
     
                 
             
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                                                
                                         
                    
                 
                    
                 
                     
                 
                 
                     
                                             
                                             
                        
                     
                        
                    