-
Poslednjih 5 pesama
- Zana - Rukuju se rukuju
- Sandi Cenov - Malena
- Vlado Georgiev - Jedina
- Riblja čorba - Kad hodaš
- Oliver Dragojević - Vjerujem u andjele
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Zdravlje
Letnja iscrpljenost zaista postoji, a evo kako da povratite energiju prema savetima lekara!
Osećate se umorno i bezvoljno? Niste jedini, jer istina je da visoke temperature zaista mogu da vas iscrpe. Taj osećaj ima i ime: letnja iscrpljenost. Prema rečima dr Roberta Klaflina, lekara opšte prakse i sportske medicine iz Arizone, uzrok ove pojave je kombinacija fizioloških reakcija i životnih navika.
Zašto je važno da negujemo prijateljstva i kada napunimo 50 godina?
Usamljenost nije samo stanje uma – ona može biti pitanje života i smrti. Barem tako tvrdi nova studija Harvarda.
-
-
Putovanja
Najpotcenjenija ostrva Evrope: Nova lista otkriva skrivena blaga
Meki pesak, tirkizno more i gotovo bez turista? Zvuči savršeno. Planiranje odmora na ostrvu može da bude izazov kada svi hrle na ista, preterano posećena mesta. Rezultat su viši troškovi putovanja, gužve i dugi redovi, a onda san o mirnoj izolaciji polako nestaje.Ipak, ponekad je lepo makar na kratko živeti u iluziji da imate svoje malo ostrvsko utočište.
Vintgar klisura: Neka vas lepote Slovenije očaraju ovog leta
Najlepše je kada leto, lepo vreme i dane odmora možemo maksimalno da iskoristimo. To znači da ne treba da svedemo svoje putovanje samo na klasično letovanje i boravak na plaži. Ako nam uslovi dozvoljavaju, idealno bi bilo da posetimo i neku interesantnu destinaciju. Jedna takva destinacija, koja nam je blizu, je prelepi Vintgar u Sloveniji.
-
Preporučujemo
Koliko dugo sveža piletina može da stoji u frižideru?
Piletina je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima, hranljiva je, zdrava i laka za pripremu. Ipak, zbog rizika od bakterijske kontaminacije, važno je čuvati ga na odgovarajući način.
Na kojoj temperaturi bi trebalo da peremo donji veš da bismo izbegli nakupljanje bakterija?
Donji veš koji se pere na temperaturama nižim od 60 stepeni može biti prepun bakterija, naročito na delovima koji dolaze u direktan kontakt s intimnim delovima tela. Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno održavati higijenu ove vrste veša.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 118.00 CHF 123.66 124.53 125.41 USD 99.76 100.47 101.17
-
Sutra počinje ДОК #1
Kombank Dvorana će od 31. januara do 3. februara biti domaćin prvog izdanja festivala dokumentarnog filma ДОК #1.
30-01-2019 | 11:59 | Autor/Izvor: Naxi media-ДОК #1 PR
Foto: Naxi media, Željka Dimić
Tokom četiri festivalska dana, biće prikazano 20 filmskih ostvarenja, koja su podeljena u četiri programske celine: „Biografije“, „Vrhunci“, „Na ivici“ i „Prvi korak“.
Program ‚‚Vrhunci” predstavlja dokumentarne filmove koji su zapaženi od strane svetskih programskih selektora, ali i priznate publike velikih festivala.
U okviru ovog programa, festival će 31. januara u 20 časova otvoriti film „Zašto smo kreativni?“, Hermana Vaskea.
U okviru ovog programa gledaoci će biti u prilici da uživaju i u ostvarenjima kao što su: „Naš tim“ Džefa i Majkla Zimbalista, „Santjago, Italija“ Nanija Moretija, „Država protiv Mandele i ostalih“ Nikolasa Šampoa i Žila Portea.
U okviru programa „Biografije“ nalazi se par biografskih dokumentaraca, među kojima se izdvaja film „Proslava“, ostvarenje o čuvenom modnom kreatoru Iv Sen Loranu, koji nakon projekcije na Berlinale festivalu 2007. nije bio prikazivan na zahtev reditelja Olivijea Mejrua.
„Tupamarosi-urbana gerila“ Martina Markovića, „Veština“ Metjua T. Bernsa samo su neki od filmova u okviru celine „Na ivici“ koja obrađuje bizarne, provokativne i granične teme. Programska celina ‚‚Prvi korak” slavi debitante i njihove prvence, među kojima je nekoliko ostvarenja kao što su: „Naša Afrika“ Aleksandra Markova, „Kriza je naša“ Rebeke Kaufman.
Festival se organizuje u produkciji ZERO production uz tehničku podršku Kombank dvorane.
Nakon Festivala, publika će biti u prilici da pogleda selekciju filmova sa ДОК #1 festivala i u Domu kulture Studentski grad.Filmovi će u Kombank Dvorani biti prikazivani u dve sale i iz tog razloga broj ulaznica za prodaju biće ograničen: Sala 6 – 200 mesta i Sala 5 – 45 mesta.
Cene ulaznica prilagođene su gledaocima, tako da ljubitelji dokumentarnog filma mogu da kupe ulaznice po ceni od 300 i 350 dinara.
Za projekcije od 16 i 18 časova karte su 300 dinara, dok su cene za projekcije od 19, 20, 21 i 22 časa 350 dinara.
Ulaz na retrospektivu dokumentarnih filmova Hajrudina Krvavca je besplatan.
Detaljan program Festivala dostupan je na sajtu: www.dokfest.rs, kao i na sajtu Kombank dvorane.
-
Pročitajte i...
Palić Film Festival - Takmičarski program 32. Festivala evropskog filma Palić
32. izdanje Festivala evropskog filma Palić održaće se od 19. do 23. jula 2025. godine, na Paliću i u Subotici. Na ovogodišnjem festivalskom izdanju publika će biti u prilici da pogleda više od 140 filmova u 16 selekcija.
Drugi deo Festivala francuskog filma od 3. do 6. jula u Beogradu i Novom Sadu
Sedmo izdanje Festivala francuskog filma biće održano od 3. do 6. jula u Beogradu i Novom Sadu, donoseći pažljivo odabrane naslove francuske kinematografije – besplatno i pod vedrim nebom. Tokom četiri dana, publika će uživati u vrhunskim filmskim ostvarenjima koja osvetljavaju bogatstvo, raznolikost i savremeni duh francuskog filma.
Enter Dok takmičarska selekcija DOK #7 festivala
Sedmo izdanje međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma DOK #7 biće održano od 30. januara do 2. februara u mts Dvorani.
DOK #7: Dokumentarci o Leni Rifenštal i fotografu Ernestu Koulu
Sedmo izdanje međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma DOK #7 biće održano od 30. januara do 2. februara u mts Dvorani.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: