-
Poslednjih 5 pesama
- Prljavo Kazalište - Ne zovi mama doktora
- Sergej Ćetković - 1000 razloga
- Bebi Dol - Brazil
- Dino Dvornik - Tebi pripadam
- Parni Valjak - U ljubav vjerujem
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoBrzi kolač od lešnika
Jednostavne i brze poslastice su nekad najukusnije, a čini se da je isti slučaj i sa ovim sjajnim lešnik kockama...
Cepkano svinjsko meso sa povrćem!Ako imate najavljene goste i nemate ideju šta biste pripremili za ručak ili večeru cepkano meso je uvek dobra ideja. Istina je da se sprema prilično dugo, ali ovaj trud se na kraju zaista i isplati.
-
ZdravljeDa li vas muče prehlade? Evo kako da brzo oslobodite disajne puteve
Kako se približavamo kraju oktobra, sa hladnijim danima dolazi i sezona prehlada, koja je za mnoge nezaobilazna u ovo doba godine. Smanjena otpornost organizma i promena vremenskih uslova često dovode do simptoma poput zapušenog nosa i glavobolje. Kada zbog začepljenja sluz ne može slobodno da ističe iz nosnih šupljina, dolazi do oticanja sinusa i stvaranja pritiska unutar njih, što izaziva neprijatne bolove i osećaj težine u predelu lica.
Sezona mandarina: Slatko voće koje štiti srce, kožu i očiMandarine su popularno citrusno voće, delom zbog svog jakog, slatkog ukusa. Poznate su po tome što su generalno slađe od pomorandži, što ih čini ukusnom i zdravom opcijom za desert. Kako je sada već polako počela njihova sezona dobro je da se upoznamo sa zdravstvenim benefitima ovog popularnog i pristupačnog voća.
-
PutovanjaSedam stvari koje nikada ne treba da unosite u avion prema savetima stručnjaka!
Iako većina avio-kompanija nema zvaničan kodeks oblačenja, postoje neka opšteprihvaćena pravila o tome šta treba nositi u avionu ili tačnije šta ne bi trebalo da nosite.
Malbork: Posetite najveći zamak na svetu!Zamak Teutonskog reda u Malborku, poznat i kao Malbork zamak (poljski: Zamek w Malborku, nemački: Ordensburg Marienburg), predstavlja impresivan kompleks iz 13. veka smešten u gradu Malbork, Poljska. To je najveći zamak na svetu po površini i jedno od UNESCO-ve Svetske baštine.
-
PreporučujemoAko ne želite da vaša crna odeća brzo izbledi zapamtite ovaj trik
I vama se sigurno desilo da kupite divnu crnu odeću koja je već posle nekoliko pranja izgubila početni izgled i boju. Nakon nekoliko pranja mnogi komadi će izgledati isprano i iznošeno, a ako ne želite da vam se ovo ponovo dešava oslonite se na jednostavan trik.
Prirodni načini za uklanjanje neprijatnih mirisa iz sudopereAko iz vaše sudopere dopiru neprijatni mirisi, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da ih uklonite. Ipak, važno je izbegavati korišćenje jakih hemikalija, koje ne samo da mogu biti toksične, već mogu oštetiti vaše cevi. Umesto da posegnete za osveživačima vazduha ili drugim mirisnim sredstvima kako biste privremeno zamaskirali neprijatne mirise, trebalo bi da znate da će se mirisi s vremenom samo pojačati.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.24 117.06 117.88 CHF 124.39 125.27 126.14 USD 107.72 108.48 109.24
-
Sufle od čokolade
Ko može odoleti čokoladnom sufleu?
30-03-2016 | 14:23 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstockphoto-KaarinaS
Sastojci:
- 150 ml mleka
- 140 gr crne čokolade
- 10 gr kukurznog skroba
- 40 gr šećera u prahu
- 5 belanaca
- 2 žumanca
- šećera po željiPriprema: Sipajte mleko u šerpicu i pustite da provri. Dodajte čokoladu, prethodno isečenu na komadiće, u provrelo mleko, mešajte kako se ne bi stvorile grudvice. Dodajte žumanca i kukurzni skrob, nastavite da mešate. Kada se svi sastojci ravnomerno sjedine, ostavite da se ohladni na sobnoj temperaturi. Umutite belanca sa šećerom u prahu. Postepeno dodajte umućena belanca u već ohlađenu smesu od čokolade. Podmažite posude za soufflé puterom. Sipajte smesu u posudu obloženo papirom za pečenje i pospite sa malo šećera. Pecite 12 minuta na prethodno ugrejanoj rerni na temperaturi 200 stepeni. Sufle je gotov kada se spolja stvori tanka korica, a kolač unutra treba da zadrži kremastu i mekanu strukturu.
-
Pročitajte i...Mekane kiflice sa kremom
Da li postoji neko ko ne voli kiflice sa kremom? Ako ih ranije niste pripremali, imajte na umu da je ovaj recept veoma jednostavan i da je teško da pogrešite sa njim.
Kolač sa kokosom i čokoladom!Ljubitelji kokosa će obožavati ovaj kolač, a oni koji to nisu mogu da naprave izuzetak i ipak isprobaju ovaj desert.
Najsočnija lenja pita!Pripremite čuvenu lenju pitu i uživajte u sjajnom jesenjem desertu koji se savršeno uklapa uz šolju toplog čaja.
Markiza: Savršena poslastica!Markiza je savršena poslastica za hladnije dane. Parče ove torte, šolja toplog čaja i dobra knjiiga će vam svakako prijati u ovom periodu kada se temperatura lagano spušta... Takođe, ovo je desert koji nijednog gosta neće ostaviti ravnodušnim...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: