Sufle od čokolade

Ko može odoleti čokoladnom sufleu?

30-03-2016

|

14:23

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

- 150 ml mleka
- 140 gr crne čokolade
- 10 gr kukurznog skroba
- 40 gr šećera u prahu
- 5 belanaca
- 2 žumanca
- šećera po želji

Priprema: Sipajte mleko u šerpicu i pustite da provri. Dodajte čokoladu, prethodno isečenu na komadiće, u provrelo mleko, mešajte kako se ne bi stvorile grudvice. Dodajte žumanca i kukurzni skrob, nastavite da mešate. Kada se svi sastojci ravnomerno sjedine, ostavite da se ohladni na sobnoj temperaturi. Umutite belanca sa šećerom u prahu. Postepeno dodajte umućena belanca u već ohlađenu smesu od čokolade. Podmažite posude za soufflé puterom. Sipajte smesu u posudu obloženo papirom za pečenje i pospite sa malo šećera. Pecite 12 minuta na prethodno ugrejanoj rerni na temperaturi 200 stepeni. Sufle je gotov kada se spolja stvori tanka korica, a kolač unutra treba da zadrži kremastu i mekanu strukturu.