Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Srdjan Jul - Koketa

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Srdjan Jul - Koketa
    2. Haustor - Uzalud pitaš
    3. YU Grupa - Mornar
    4. Valentino - Idu ptice selice
    5. Zana - Mladicu moj
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 16. januar - 1 - Dodir noći
    2. 16. januar - 2 - Dodir noći
    3. 16. januar - 3 - Dodir noći
    4. Drina Pešić - Četvrtak - Mojih 50
    5. 15. januar - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Špageti Bolonjeze Špageti Bolonjeze

    Napravite tradicionalne špagete na novi način.

    Najukusnija boranija sa piletinom Najukusnija boranija sa piletinom

    Boranija mnogima nije omiljeni obrok, ali ako isprobate ovaj recept postoji velika verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.

  • Zdravlje
    Upozorenje stomatologa: Zbog jedne greške ljudi imaju loš zadah Upozorenje stomatologa: Zbog jedne greške ljudi imaju loš zadah

    Iako se većina ljudi budi sa lošim zadahom, on bi trebalo da nestane nakon pranja zuba.

    Doktor otkriva najbolje vreme za doručak i večeru ako želite da smršate Doktor otkriva najbolje vreme za doručak i večeru ako želite da smršate

    Mnogi gube vreme na neučinkovite dijete, ali prema dr Naheedu Aliju, ključ za sagorevanje masnih naslaga na stomaku leži u pravilnom vremenskom rasporedu obroka. Prilagođavanje ishrane prirodnom cirkadijalnom ritmu tela može poboljšati metabolizam i smanjiti visceralnu mast – onu najopasniju masnoću koja se taloži oko unutrašnjih organa i povećava rizik od bolesti.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Nezaboravna Valeta: Pet stvari koje morate doživeti na Malti Nezaboravna Valeta: Pet stvari koje morate doživeti na Malti

    Valeta je idealna destinacija za svakog putnika, jer pruža raznovrsna iskustva koja odražavaju njenu živopisnu kulturu.

    Ovo su najturbulentnije avionske rute u Evropi – Alpi kao ključni faktor Ovo su najturbulentnije avionske rute u Evropi – Alpi kao ključni faktor

    Bilo da se radi o kratkom letu od dva sata ili o dugom interkontinentalnom putovanju, turbulencije su deo letačkog iskustva, ali uglavnom nisu ozbiljne.

  • Preporučujemo
    Efikasno rešenje za uklanjanje otisaka prstiju sa staklenih površina Efikasno rešenje za uklanjanje otisaka prstiju sa staklenih površina

    Iako se lako uklanjaju s različitih površina, mrlje od otisaka prstiju često su prisutne u svakom domu. Posebno su uočljive na staklenim površinama, što mnoge ljude iritira, jer ne postoji trajno rešenje.

    Vratite sjaj starom srebrnom nakitu koji volite Vratite sjaj starom srebrnom nakitu koji volite

    Srebrni nakit vremenom gubi sjaj... Takav nakit često završi u kutijicama, kao vid uspomene, ali ne i kao modni detalj koji možemo da nosimo. Ako ste ljubitelj srebra sve što treba da uradite jeste da ga pravilno očistite, a to je mnogo lakše nego što možete da pretpostavite.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.28 117.10 117.92
    CHF 123.90 124.77 125.65
    USD 112.97 113.77 114.56
  • Povezani članci
  • Stari recept za česnicu

    Tradicija je jedan od osnovnih načina očuvanja kulture, a mi smo se prisetili kako se nekada pripremala česnica, u kojoj je sakriven novčić koji će onome ko ga pronađe u pogači doneti prosperitet u narednoj godini.




    05-01-2016 | 12:09 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-krsmanovic

     

    Sastojci:

    - 1kg brašna
    - komad masti
    - so voda
    - orasi
    - šećer
    - suvo grožđe
    - novčić
    - zrno žita
    - glog
    - čen belog luka
    - kezgro oraha
    - med

    Priprema: Stavi se u posudu kilogram brašna, doda se komad masti, posoli se i mlakom vodom zamesi testo srednje tvrdoće, da nije ni suviše mekano a ni suviše tvrdo. Testo se dobro izmesi, podeli u tri kugle i opet dugo mesi, dok ne počnu po testu izbijati mehurići. Testo se onda pokrije i ostavi da malo odstoji. Jednu odmerenu kuglu testa razvući u koru preko stola, zatim je poprskati mašću i ostaviti još malo da postoji. Onda se testo presavije prema veličini tepsije i stavi u nju. Neko česnicu posipa tucanim ili mlevenim orasima, šećerom i suvim grožđem. Zatim staviti drugu razvučenu koru poprskanu mašću i opet postupak kao sa prvom korom sa filom. Između druge i treće kore stavi se novčić, po zrno žita, glog, čen belog luka, jezgro oraha. Svaki od ovih priloga ima svoje simbolično značenje, naime, beli luk čuva od uroka, glog donosi zdravlje, žito predstavlja rod i plodnost, orah imućstvo, a novčić, naravno novac u kući. Pečena česnica premaže se medom, iznese na sto pa se, po starinskom običaju ne seče nožem, već se lomi rukom. Ako novčić nađe neko od ukućana, predaje ga domaćinu kuće, koji ga uzima i čuva u okviru od ikone.

    Hristos se rodi!

  • Pročitajte i...
    Božićna česnica Božićna česnica

    Ova vrsta obrednog hleba vezuje se za obeležavanje Božića, a priprema se najčešće na božićno jutro. Posebnost ovog hleba nije samo u pripremi, već i simboličnom značenju koje nosi. Ne zaboravite da, prema starom običaju, u česnicu stavite novčić, a onoga koji u česnici pronađe novčić, očekuje godina prosperiteta.

    Projara Projara

    Napravite ukusnu projaru i konzumirajte je uz domaće kiselo mleko, jogurt ili sir.

    Badnje veče: Dočekivanje Božića u krugu porodice Badnje veče: Dočekivanje Božića u krugu porodice

    Badnje veče se prema pravoslavnom hrišćanstvu obeležava 6. januara po gregorijanskom kalendaru, dan pre Božića, odnosno Božić se tradicionalno dočekuje tokom Badnje večeri. Iako običaji i obeležavanje variraju od mesta do mesta, neka obeležja su svuda ista i nezaobilazni deo obeležavanja praznika. Ono što je najlepše jeste da se proslavlja u krugu porodice.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: