Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Aleksandra Radović - S Tobom Zauvek

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Aleksandra Radović - S Tobom Zauvek
    2. Zdravko Čolić - Ruška
    3. Oliver Dragojević - Pred tvojim vratima
    4. Eva Braun - Odvedi me iz ovog grada
    5. Valentino - Ne daj mi da govorim u snu
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Boris Pingovic - Petak - Mojih 50
    2. 1. jun - 1 - Dodir noći
    3. 1. jun - 2 - Dodir noći
    4. 1. jun - 3 - Dodir noći
    5. Boris Pingović - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Salata sa tunjevinom Salata sa tunjevinom

    Ukoliko ste ljubitelj tune, uživaćete u obrok salati pripremljenoj na ovakav način.

    Smoothie od jagoda Smoothie od jagoda

    Napravite osvežavajući smoothie od jagoda.

  • Zdravlje
    Aromatična voda za početak dana Aromatična voda za početak dana

    Našem telu je nakon sna potrebna hidratacija, pa se preporučuje da pre kafe, čaja ili bilo kog drugog napitka u vaš organizam unesete vodu. Ovu vodu možete aromatizovati različitim agrumima i povrćem.

    Aktivni i kod kuće: Vežbe za jačanje i oblikovanje ruku Aktivni i kod kuće: Vežbe za jačanje i oblikovanje ruku

    Pored treniranja svake regije tela, određenim treninzima možete se fokusirati na gornje ekstremitete. Ukoliko želite da poboljšate tonus, jačinu vaših ruku, oprobajte se u ovim kratkim treninzima koje možete raditi kod kuće.

  • Putovanja
    Venecija: Grad mostova Venecija: Grad mostova

    Jedna od veoma popularnih turističkih destinacija Italije je Venecija - grad mostova i kanala, maski i karnevala, veličanstvenih građevina...

    Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi Budimpešta: Grad za uživanje u zimskoj atmosferi

    Budimpešta, glavni grad Mađarske, ubraja se među najposećenije destinacije domaćih turista, usled blizine i sjajnog ugođaja koji ova evropska metropola nudi. Ona je posebno magična tokom zime i prazničnog perioda, te predstavlja vikend destinaciju vrednu posete.

  • Preporučujemo
    Nahranite vaše biljke namirnicama koje imate u kuhinji Nahranite vaše biljke namirnicama koje imate u kuhinji

    Ljuske iskorišćenih jaja i soc domaće kafe mogu se upotrebiti kao dodatak ishrani vaših biljaka.

    Sredstvo za čišćenje podova sa esencijalnim uljima Sredstvo za čišćenje podova sa esencijalnim uljima

    Napravite sredstvo za čišćenje podova od namirnica koje imate u svom domu i obogatite ga neodoljivim aromama esencijalnih ulja.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.45 117.27 118.09
    CHF 119.51 120.35 121.20
    USD 108.18 108.94 109.70
  • Povezani članci
  • Stari recept za česnicu

    Tradicija je jedan od osnovnih načina očuvanja kulture, a mi smo se prisetili kako se nekada pripremala česnica, u kojoj je sakriven novčić koji će onome ko ga pronađe u pogači doneti prosperitet u narednoj godini.




    05-01-2016 | 12:09 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstockphoto-krsmanovic

     

    Sastojci:

    - 1kg brašna
    - komad masti
    - so voda
    - orasi
    - šećer
    - suvo grožđe
    - novčić
    - zrno žita
    - glog
    - čen belog luka
    - kezgro oraha
    - med

    Priprema: Stavi se u posudu kilogram brašna, doda se komad masti, posoli se i mlakom vodom zamesi testo srednje tvrdoće, da nije ni suviše mekano a ni suviše tvrdo. Testo se dobro izmesi, podeli u tri kugle i opet dugo mesi, dok ne počnu po testu izbijati mehurići. Testo se onda pokrije i ostavi da malo odstoji. Jednu odmerenu kuglu testa razvući u koru preko stola, zatim je poprskati mašću i ostaviti još malo da postoji. Onda se testo presavije prema veličini tepsije i stavi u nju. Neko česnicu posipa tucanim ili mlevenim orasima, šećerom i suvim grožđem. Zatim staviti drugu razvučenu koru poprskanu mašću i opet postupak kao sa prvom korom sa filom. Između druge i treće kore stavi se novčić, po zrno žita, glog, čen belog luka, jezgro oraha. Svaki od ovih priloga ima svoje simbolično značenje, naime, beli luk čuva od uroka, glog donosi zdravlje, žito predstavlja rod i plodnost, orah imućstvo, a novčić, naravno novac u kući. Pečena česnica premaže se medom, iznese na sto pa se, po starinskom običaju ne seče nožem, već se lomi rukom. Ako novčić nađe neko od ukućana, predaje ga domaćinu kuće, koji ga uzima i čuva u okviru od ikone.

    Hristos se rodi!

  • Pročitajte i...
    Projara Projara

    Napravite ukusnu projaru i konzumirajte je uz domaće kiselo mleko, jogurt ili sir.

    Badnje veče: Dočekivanje Božića u krugu porodice Badnje veče: Dočekivanje Božića u krugu porodice

    Badnje veče se prema pravoslavnom hrišćanstvu obeležava 6. januara po gregorijanskom kalendaru, dan pre Božića, odnosno Božić se tradicionalno dočekuje tokom Badnje večeri. Iako običaji i obeležavanje variraju od mesta do mesta, neka obeležja su svuda ista i nezaobilazni deo obeležavanja praznika. Ono što je najlepše jeste da se proslavlja u krugu porodice.

    Božićna česnica Božićna česnica

    Ova vrsta obrednog hleba vezuje se za obeležavanje Božića, a priprema se na Badnje veče ili božićno jutro. Posebnost ovog hleba nije samo u pripremi, već i simboličnom značenju koje nosi. Ne zaboravite da, prema starom običaju, u česnicu stavite novčić, a onoga koji u česnici pronađe novčić, očekuje godina prosperiteta.

    Radno vreme zanatskih i trgovinskih objekata za vreme novogodišnjih i božićnih praznika Radno vreme zanatskih i trgovinskih objekata za vreme novogodišnjih i božićnih praznika

    Za vreme obeležavanja novogodišnjih i božićnih praznika zanatski i trgovinski objekti radiće po izmenjenom radnom vremenu.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: