-
Poslednjih 5 pesama
- Hari Mata Hari - Strah me da te volim
- Djordje Balašević - Prva ljubav
- Oliver Dragojević - Trag U Beskraju
- Riblja čorba - Jedino moje
- Crvena jabuka - Ima nešto od srca do srca
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Teleći gulaš sa paprikom
Recept za prave gurmane i ljubitelje kuvanih jela. Paprika ovom jelu daje posebnu aromu i sigurno će vam prijati u ovom periodu kada se lagano opraštamo od letnjih dana i ulazimo u jesen...
Keks od grčkog jogurta
Jednostavan biskvit koji može da bude lagana đačka užina, posluženje za goste ili dodatak uz obrok...
-
Zdravlje
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
-
Putovanja
Evropska prestonica sa najlepšim kruzer lukama na svetu
U poređenju desetina glavnih kruzer luka širom sveta, osiguravajuća kompanija AllClear je samo jednoj dodelila savršenih 100 poena - možete li pogoditi koja?
Jesenji šarm Pariza: Idealan period da posetite ovaj grad
Pariz je predivan u svako doba godine, ali tokom jeseni njegov šarm posebno dolazi do izražaja. Šetnje kroz zlatno lišće, miris kiše i toplih kroasana stvaraju neponovljivu atmosferu koja ovu sezonu čini nezaboravnom. Iskoristitite zato ovaj period i posetite grad koji će vas opčiniti svojom neverovatnom energijom.
-
Preporučujemo
Naučite da perete veš kao profesionalac i očuvate odeću!
Kažu da su pravila tu da bi se kršila, ali to nikako ne važi za pranje veša. Jedna pogrešna odluka može uništiti vašu omiljenu majicu ili pantalone zauvek. Kako da garderoba što duže ostane sveža i očuvana? Pratite jednostavna pravila...
Kulinarsko saveti za savršenu testeninu koji vam možda nisu poznati!
Iako se čini da je kuvanje testenine najjednostavniji kulinarski zadatak, verovatno vam se bar jednom dogodilo da bude prekuvana, bezukusna ili potpuno neukusna. Uz ovih pet proverenih saveta, takve greške možete lako da izbegnete, a samo je važno da pratite svaki korak.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 98.15 98.84 99.53
-
Šta se dogodi sa organizmom kada prestanemo da unosimo šećer?
Šećer je često prva stvar koju većina izbaci iz ishrane kada želi da se hrani zdravo. Međutim, postoje i dobri šećeri, poput onih koji se nalaze u voću i povrću, a koji mogu da koriste zdravlju.
22-12-2023 | 10:12 | Autor/Izvor: Naxi media, Bright side
Foto: Bigstock, Khorzhevska
Ako se konzumiraju umereno, dobri šećeri mogu da zadovolje želju za slatkišima, da vas umire i čak spreče gojenje. Zato je bitno da znate da možete da unesete umerenu količinu šećera svaki dan bez osećaja krivice.
Ali šta bi moglo da se dogodi ako zauvek prestanemo da konzumiramo šećer?1. Kosa može da raste sporije
Iako konzumiranje previše šećera ne čini nikakvu uslugu kosi, dodavanje malo šećerne trske u ishranu zapravo bi moglo da pomogne kosi da brže raste. Šećerna trska je prirodni diuretik, pomaže u izbacivanju toksina i uklanjanju viška soli iz tela, čime olakšava rad bubrega. Kada bubrezi ne rade ispravno, mogu izazvati ozbiljne zdravstvene komplikacije, uključujući gubitak kose. Dodavanje malo šećerne trske u dnevne obroke jednostavan je i ukusan način da očuvate sjajnu i gustu kosu.
2. Koža može da postane osetljiva na na štetne elemente iz životne sredine
Iako je istina da hrana sa visokim udelom dodatog šećera može da izazove akne, zdravi šećeri, poput šećerne trske, mogu zapravo da koriste kožu. Šećerna trska je bogata antioksidansima koji štite kožu od slobodnih radikala koji uzrokuju pigmentaciju i prerano starenje. Uživanje u nekoliko komadića tamne čokolade takođe može da pomogne na putu do blistave kože. Bioaktivni spojevi u tamnoj čokoladi poboljšavaju dotok krvi u kožu i čine da ona izgleda i oseća se blistavije.3. Možda ćete čak dobiti višak kilograma
Potpuno izbacivanje šećera iz ishrane zvuči kao izvrsna ideja ako pokušavate da skinete kilograme. Ali uskraćivanje slatkiša može da dovede do žudnje za šećerom zbog čega ćete se prejedati. Konzumiranje umerene količine tamne čokolade može da stvori osećaj sitosti, što je možda bolja opcija ako želite da gubite kilograme.
4. Promene raspoloženja bi mogle da budu intenzivnije
Drastične promene u ishrani nikada nisu lake, a potpuno izbacivanje šećera moglo bi da izazove nervozu. Istraživanja su pokazala da konzumiranje male količine tamne čokolade dnevno može da smanji stres i učini da se osećate smirenije i srećnije.
5. Možda ćete imati probleme sa koncentracijom
Ako potpuno izbacite šećer, to može da izazove probleme sa fokusom i koncentracijom u određenom periodu. Ponovo izaberite tamnu čokoladu jer tamna čokolada poboljšava protok krvi u mozgu, prenosi Bright Side.
-
Pročitajte i...
Da li je bundeva voće ili povrće i koliko je zapravo zdrava?
Večita dilema: da li je bundeva povrće? Ali ima semenke, pa znači da je voće? A da li se bundeva razlikuje od tikve ili tikvice? Dok provodite sate pripremajući pitu ili čorbu od bundeve, ovakva pitanja lako mogu da vam padnu na pamet...
Tajna dugovečnosti: Hrana koja potencijalno može da nam produži život!
Stručnjak za dugovečnost Dan Buetner već 20 godina proučava šest svetskih Plavih zona, uključujući oblasti u Grčkoj, Kostariki i Japanu, gde stanovnici imaju čak deset puta veću verovatnoću da dožive stotu godinu nego prosečan Amerikanac.
Zašto se javlja noćno znojenje i kada bi trebalo da se obratimo lekaru?
Ako se povremeno budite obliveni znojem to nije razlog za brigu, posebno ako se to dešava nakon ružnog sna ili tokom vrele noći. Ali, ako vam se to dešava redovno, moglo bi biti znak da nešto nije u redu.
Grašak kao izvor zdravlja: Bogatstvo proteina i vlakana
Grašak je dugo bio potcenjen i često smatran „neukusnim“, ali ova moćna mahunarka poslednjih godina sve više postaje omiljeni deo nutritivnih obroka.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: