Savršene punjene lignje za gurmane
Ako uživate u morskim specijalitetima, a dosta vam je i začinjene i teške hrane koju smo konzumirali tokom praznika ovo je recept baš za vas…
28-01-2025
|12:20
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
8 srednjih lignji
200 g očišćenih račića (ili sitno seckane ribe)
100 g pirinča
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 veza peršuna
50 g prezli
1 paradajz
100 ml belog vina
Maslinovo ulje
So i biber po ukusu
Malo limunovog soka
Priprema:
Lignje očistiti, odvojiti krakove i sitno ih iseckati. Na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckan crni i beli luk, dodati iseckane krakove i račiće. Nakon par minuta dodati opran pirinač, sitno seckan paradajz i peršun, začiniti solju i biberom, pa kratko propržiti. Dodati prezle i malo belog vina, pa sve dobro promešati. Tom smesom puniti lignje i zatvoriti ih čačkalicama. Lignje poređati u pleh, preliti maslinovim uljem i belim vinom. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 25-30 minuta. Po želji, pred kraj pečenja preliti ih limunovim sokom.
PRIJATNO!