Savršene punjene lignje za gurmane

Ako uživate u morskim specijalitetima, a dosta vam je i začinjene i teške hrane koju smo konzumirali tokom praznika ovo je recept baš za vas…

28-01-2025

|

12:20

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

8 srednjih lignji

200 g očišćenih račića (ili sitno seckane ribe)

100 g pirinča

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 veza peršuna

50 g prezli

1 paradajz

100 ml belog vina

Maslinovo ulje

So i biber po ukusu

Malo limunovog soka

Priprema:

Lignje očistiti, odvojiti krakove i sitno ih iseckati. Na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckan crni i beli luk, dodati iseckane krakove i račiće. Nakon par minuta dodati opran pirinač, sitno seckan paradajz i peršun, začiniti solju i biberom, pa kratko propržiti. Dodati prezle i malo belog vina, pa sve dobro promešati. Tom smesom puniti lignje i zatvoriti ih čačkalicama. Lignje poređati u pleh, preliti maslinovim uljem i belim vinom. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 25-30 minuta. Po želji, pred kraj pečenja preliti ih limunovim sokom.

PRIJATNO!