Savršena riblja čorba za porodični ručak
Hladni dani i tanjir tople riblje čorbe bude ono posebno osećanje doma i nostalgije... Ipak, da bi ovo jelo imalo savršen šmek i da bi vam probudilo sva čula, neophodno je da imate dobar recept, a mi vam upravo jedan takav sjajan recept i donosimo...
21-11-2025
|11:52
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
250 g šarana (najbolje šnicle)
200 g fileta oslića
300 g fileta soma ili smuđa
Dve šargarepe
Celer
Dve glavice crvenog luka
Brašno, aleva paprika
So, biber, bosiljak
Pasirani paradajz
Lovorov list
Suvi začin
Ulje (najbolje maslinovo)
Priprema:
Kuvati ribu u jednoj šerpi, a u drugoj dinstati na malo više ulja luk, sitno seckanu šargarepu i celer. Nakon pola sata ribu odvojiti od kostiju, pa usitniti i dodati u šerpu u kojoj se dinstalo povrće. Potrebno je naliti i vodu u kojoj se kuvala riba. Dodati sve začine i pasirani paradajz, pa kuvati još 30 minuta. Po želji napraviti blagu zapršku sa malo brašna i aleve paprike i ostaviti da se kuva još tri minuta. Po želji dodati sirće ili ljutu papriku pri serviranju...
PRIJATNO!