Šargarepa krem čorba
Ova čorbica biće pravo osveženje za vaš organizam.
11-08-2017
|13:33
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 500 g šargarepe
- 3 kašike ulja
- 1 kašicica žutog šećera
- malo soka od limuna
- 2 kašike putera
- so, biber
- 2 kriške hleba ili krutoni
Priprema: Luk isecite na kockice, šargarepu na kolutiće. Luk propržite na 2 kašike ulja. Dodajte šargarepu, propržite, pospite šećerom i karamelizujte. Nalijte vodom, dodajte malo soli i otklopljeno kuvajte dok tečnost ne ispari za jednu četvrtinu. Začinite začinom od suvog povrća, biberom i sokom od limuna. Izmiksujte čorbu u blenderu ili štapnim mikserom i propasirajte kroz gušce sito. Isecite hleb na kockice i propržite ga na puteru. Pre služenja umešajte u čorbu hladan puter isečen na kockice kako bi se sve povezalo. Sipajte čorbu u male činijice i ukrasite krutonima.