Salata sa leblebijama i bademom

Ovu ukusnu salatu možete da poslužite kao dodatak nekom jačem jelu, ali možete i da je konzumirate kao poseban i celovit obrok, imajući u vidu da je veoma hranljiva i da ćete nakon nje dugo biti siti i puni energije.

23-08-2024

|

12:45

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

1 konzerva leblebija

50 g badema (prepečenih i grubo seckanih)

1 crveni luk (sitno seckan)
1 sveži krastavac (isečen na kockice)

1 sveža crvena paprika (isečena na kockice)

1 šaka svežeg peršuna (sitno seckanog)

2 kašike maslinovog ulja

1 kašika limunovog soka

So i biber po ukusu


Priprema:

Isperite leblebije pod hladnom vodom i dobro ih ocedite. U velikoj posudi pomešajte leblebije, bademe, crveni luk, krastavac, papriku i peršun. U manjoj posudi umutite maslinovo ulje, limunov sok, so i biber. Prelijte dresing preko salate i dobro izmešajte. Poslužite odmah ili ostavite u frižideru da se ohladi pre serviranja.

PRIJATNO!