Salata sa leblebijama i bademom
Ovu ukusnu salatu možete da poslužite kao dodatak nekom jačem jelu, ali možete i da je konzumirate kao poseban i celovit obrok, imajući u vidu da je veoma hranljiva i da ćete nakon nje dugo biti siti i puni energije.
23-08-2024
|12:45
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
1 konzerva leblebija
50 g badema (prepečenih i grubo seckanih)
1 crveni luk (sitno seckan)
1 sveži krastavac (isečen na kockice)
1 sveža crvena paprika (isečena na kockice)
1 šaka svežeg peršuna (sitno seckanog)
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika limunovog soka
So i biber po ukusu
Priprema:
Isperite leblebije pod hladnom vodom i dobro ih ocedite. U velikoj posudi pomešajte leblebije, bademe, crveni luk, krastavac, papriku i peršun. U manjoj posudi umutite maslinovo ulje, limunov sok, so i biber. Prelijte dresing preko salate i dobro izmešajte. Poslužite odmah ili ostavite u frižideru da se ohladi pre serviranja.
PRIJATNO!