Salata sa cveklom i junetinom

Ova salata je savršena kombinacija svežine, bogatog ukusa junetine i blage slatkoće cvekle. Idealna je kao zdrav i lagan obrok!

16-09-2024

|

12:33

|

Autor / Izvor: Naxi media


Sastojci:

300 g kuvanog junećeg mesa

2 srednje cvekle

1 crveni luk

100 g feta sira

1 šaka rukole

2 kašike maslinovog ulja

1 kašika balzamiko sirćeta

So i biber po ukusu

Svež peršun za dekoraciju


Priprema:

Skuvajte cveklu dok ne omekša, a zatim je oljuštite i isecite na kockice ili tanke kolutove. Kuvano juneće meso isecite na tanke trake ili kockice. Crveni luk iseckajte na tanke polumesece. U velikoj posudi pomešajte cveklu, junetinu, rukolu i crveni luk. Prelijte maslinovim uljem i balzamiko sirćetom, pa posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte izmrvljen feta sir i pažljivo promešajte da se svi sastojci sjedine. Poslužite salatu uz dekoraciju od svežeg peršuna.

PRIJATNO!