Salata sa cveklom i junetinom
Ova salata je savršena kombinacija svežine, bogatog ukusa junetine i blage slatkoće cvekle. Idealna je kao zdrav i lagan obrok!
16-09-2024
|12:33
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
300 g kuvanog junećeg mesa
2 srednje cvekle
1 crveni luk
100 g feta sira
1 šaka rukole
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika balzamiko sirćeta
So i biber po ukusu
Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Skuvajte cveklu dok ne omekša, a zatim je oljuštite i isecite na kockice ili tanke kolutove. Kuvano juneće meso isecite na tanke trake ili kockice. Crveni luk iseckajte na tanke polumesece. U velikoj posudi pomešajte cveklu, junetinu, rukolu i crveni luk. Prelijte maslinovim uljem i balzamiko sirćetom, pa posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte izmrvljen feta sir i pažljivo promešajte da se svi sastojci sjedine. Poslužite salatu uz dekoraciju od svežeg peršuna.
PRIJATNO!