-
Poslednjih 5 pesama
- Gibonni - Oprosti
- Zana - Rukuju se rukuju
- Boris Novković - Ti si tu
- Željko Samardžić - U ime ljubavi
- Osvajači - Marija
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Gulaš sa paprikama i mesom
Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
-
Zdravlje
Ultra-prerađena hrana može da sabotira mršavljenje, čak i kada se zdravo hranite!
Ultra-prerađena hrana (UPF) već ima lošu reputaciju, a nova studija pokazuje da čak i njene „zdravije“ varijante mogu ozbiljno narušiti napore u mršavljenju.
Dijetetičari tvrde da je ovo najbolje voće za zdravlje creva
Iako papaja nije među najpopularnijim voćkama u našoj zemlji, može se pronaći u bolje snabdevenim marketima i zaista vredi uvrstiti je u ishranu, posebno ako vodite računa o zdravlju creva. Zdravlje organa za varenje danas je jedna od najvažnijih tema u oblasti ishrane, i to s razlogom: ono utiče na mnoge aspekte opšteg zdravlja, od varenja, preko imuniteta, do raspoloženja. Zato nutricionisti sve češće ističu značaj konzumiranja voća, koje obiluje vlaknima, enzimima i korisnim mikronutrijentima.
-
-
Putovanja
Nepal omogućio besplatan uspon na skoro 100 planina, a evo i zašto
Planinarenje po Himalajima jeste ozbiljan hobi i ujedno ozbiljan trošak, ali vlada Nepala je nedavno saopštila uzbudljivu vest: naredne dve godine čak 97 planina biće dostupne za besplatan uspon. Prava planinarska prilika!
Pet najboljih gradova za digitalne nomade u 2025. godini
Život digitalnog nomada može biti izuzetno ispunjavajući, naravno, ako se pravilno organizuje. Prava i etička opcija smeštaja, fleksibilni radni prostori, prilika da se izgradi nova zajednica i sloboda da se svet istražuje sopstvenim tempom i sve to čini ovaj stil života sve privlačnijim.
-
Preporučujemo
Koliko često bi zapravo trebalo da peremo kuhinjske krpe?
Kuhinjske krpe se ne koriste samo za sudove – često njima brišemo ruke, radne površine, pa čak i ostatke hrane. Nakon toga ih obično zgužvamo i ostavimo da vise preko stolice, radijatora ili na nekom uglu radne ploče. Ali koliko često ih zaista operemo?
Koliko dugo možemo da čuvamo jaja u frižideru?
Jaja su sigurno jedna od najvažnijih namirnica u ljudskoh ishrani. Ako niste vegan i nemate određene zdravstvene tegobe, verovatno uvek imate jaja u frižideru, čak i kada vam sve drugo nestane...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.35 117.17 117.99 CHF 123.60 124.47 125.34 USD 99.74 100.44 101.14
-
Rolovane tikvice sa slaninom
Recept je idealan za ljude koji vole kombinaciju neutralnih i zdraviih namirnica sa neodoljivom slaninom, ali i za one koji nemaju mnogo vremena za pripremu obroka.
01-08-2025 | 11:18 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, IngridHS
Sastojci:
3-4 srednje velike tikvice
200g gaude
1 crvena paprika
2 čena belog luka
Svež peršun, sitno seckan
150 g sitno iseckane slanine
Maslinovo ulje
So i biber
Drveni štapići (ili čačkalice)Priprema:
Operite tikvice i odrežite im krajeve. Narežite tikvice uzduž na tanke trake (oko 0.5 cm debljine). Možete koristiti ljuštilicu.
Propržite slaninu, pa dodajte sitno seckanu crvenu papriku, sitno seckani beli luk, peršun, so i biber po ukusu i na kraju gaudu. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Zatim na radnu površinu stavite jednu traku tikvice. Na kraju trake stavite malo nadeva, a zatim zarolajte tikvicu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve. Kada ste napravili sve rolnice, zabodite drvene štapiće ili čačkalice kroz sredinu svake.
Pečenje:Zagrejte rernu na 200°C. Stavite tikvice na papir za pečenje i pospite maslinovim uljem Pecite oko 20-25 minuta, ili dok tikvice ne postanu mekane i lagano zapečene.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Gulaš sa paprikama i mesom
Pravi gurmani nikako neće moći da odole ovom savršenom, aromatičnom jelu.
Kokos kuglice sa malinama
Recept je toliko jednostavan, pa ove kuglice uvek možete pripremati sa decom i prijateljima...
Krem čorba od kukuruza
Ne baš popularna čorba, može lako da postane zvezda vaše trpeze, ako ranije niste imali priliku da je probate...
Piletina u sosu od pečuraka
Mnogo je onih koji vole ovu kombinaciju ukusa, ali često zaboravimo da pripremimo ovo jelo. Sledeći put kad vam ponestane ideja setite se ovog sjajnog i proverenog recepta.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar:

