Rolovane tikvice sa slaninom
Recept je idealan za ljude koji vole kombinaciju neutralnih i zdraviih namirnica sa neodoljivom slaninom, ali i za one koji nemaju mnogo vremena za pripremu obroka.
01-08-2025
|11:18
|Autor / Izvor: Naxi media
Sastojci:
3-4 srednje velike tikvice
200g gaude
1 crvena paprika
2 čena belog luka
Svež peršun, sitno seckan
150 g sitno iseckane slanine
Maslinovo ulje
So i biber
Drveni štapići (ili čačkalice)
Priprema:
Operite tikvice i odrežite im krajeve. Narežite tikvice uzduž na tanke trake (oko 0.5 cm debljine). Možete koristiti ljuštilicu.
Propržite slaninu, pa dodajte sitno seckanu crvenu papriku, sitno seckani beli luk, peršun, so i biber po ukusu i na kraju gaudu. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Zatim na radnu površinu stavite jednu traku tikvice. Na kraju trake stavite malo nadeva, a zatim zarolajte tikvicu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve. Kada ste napravili sve rolnice, zabodite drvene štapiće ili čačkalice kroz sredinu svake.
Pečenje:
Zagrejte rernu na 200°C. Stavite tikvice na papir za pečenje i pospite maslinovim uljem Pecite oko 20-25 minuta, ili dok tikvice ne postanu mekane i lagano zapečene.
PRIJATNO!