Rolovane tikvice sa slaninom

Recept je idealan za ljude koji vole kombinaciju neutralnih i zdraviih namirnica sa neodoljivom slaninom, ali i za one koji nemaju mnogo vremena za pripremu obroka.

01-08-2025

|

11:18

|

Autor / Izvor: Naxi media

Sastojci:

3-4 srednje velike tikvice
200g gaude 
1 crvena paprika
2 čena belog luka
Svež peršun, sitno seckan
150 g sitno iseckane slanine
Maslinovo ulje
So i biber
Drveni štapići (ili čačkalice)
 

Priprema:

Operite tikvice i odrežite im krajeve. Narežite tikvice uzduž na tanke trake (oko 0.5 cm debljine). Možete koristiti ljuštilicu.

Propržite slaninu, pa dodajte sitno seckanu crvenu papriku, sitno seckani beli luk, peršun, so i biber po ukusu i na kraju gaudu. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Zatim na radnu površinu stavite jednu traku tikvice. Na kraju trake stavite malo nadeva, a zatim zarolajte tikvicu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve. Kada ste napravili sve rolnice, zabodite drvene štapiće ili čačkalice kroz sredinu svake.

Pečenje:

Zagrejte rernu na 200°C. Stavite tikvice na papir za pečenje i pospite maslinovim uljem Pecite oko 20-25 minuta, ili dok tikvice ne postanu mekane i lagano zapečene.

PRIJATNO!